Alternative mikrobiler. Når størrelsen betyder noget

Alternative mikrobiler. Når størrelsen betyder noget
26/02/2017 Ebbe Sommerlund

Mikrobiler er ikke helt så populære som tidligere, men de fylder stadig godt i markedet. For de fleste handler mikrobilen primært om en lav pris og minimale driftsomkostninger. Men hvis det er størrelsen, og ikke prisen, der trækker dig mod mikrobilen, så findes der spændende alternativer til Citroën C1, Peugeot 107, Toyota Aygo, Seat Mii, Skoda Citigo og VW up!.

Se bare her:

Toyota iQ

Den komfortable og minimale – længde 299 cm

Toyota iQ er endnu mindre end Toyota Aygo. 299 cm mellem nummerpladerne placerer den i den absolutte mikroklasse. Prisen var bare ikke særlig mikro, da en ny iQ kostede fra 134.000 kr. og let kom på 200.000 kr. hvis der skulle en dieselmotor i pygmæen. Netop dieselmotoren er et af de store plusser, hvis du kan finde en. Med den er iQ bomstærk og yderst komfortabel for to personer og noget bagage. Der er godt nok et bagsæde, men det er mest til pynt, for er det i brug svinder bagagepladsen ind til 32 liter.

Se Toyota iQ til salg

peugeot-1007-08

De geniale døre- længde 370 cm

Peugeot bygger mikrobilen 107 sammen med Toyota, men ligesom japanerne har franskmændene deres egen mikrobryg. Det, der gør 1007 speciel, er skydedørene, der tilmed kan være elektriske. Det gør Peugeot til den ultimative bybil, og en drøm for andre bilister, der aldrig får en Bilka-bule, når nabobilen er en 1007. 1007 var temmelig dyr fra ny, men udvalget på brugtmarkedet er faktisk okay uden at prisen stikker helt af. Desværre udgik 1007 af produktion i 2009, så de brugte er ved at have en del år på bagen.

Se Peugeot 1007 til salg

Smart-fortwo_2011_photo_2e

Den mikroskopiske – længde 270 cm

Smart Fortwo kan komme ind alle steder. Her er kun plads til to personer og lidt bagage samt en masse charme. En anden smart særhed er at bilen som udgangspunkt har automatisk gearskifte. Det skifter ikke superelegant, men det virker. Alle Smart kører langt på literen og ejerafgiften er dermed minimal. Smart Fortwo fås både med fast tag og med stoftarga –den kaldes cabrio. Smart findes også som elbil kaldet ED, og det er den bedst kørende smart – rækkevidden er desværre ikke så lang.

Se Smart Fortwo til salg

Smart Roadster

Og den sjove – 343 cm

Smart Roadster byder på masser af sjov, uden at økonomien går fløjten. Det sikrer den gensalgsværdi i mange år fremover. Underholdende køreegenskaber får du med det samme men forvent ikke at du giver nogen baghjul – motoren har kun tre cylindre og max 82 hk. Her er ikke plads til mere end to personer og brede smil.

Se Smart Roadster til salg

 

Hvilken en tager du?

 

Læs mere om mikrobiler

5 grunde til at købe en mikro- eller minibil. Og 2 til at lade være

Mikrobiler er nemme at sælge på bilauktion