Kategorier
Nyheder

Audi RS6 Avant – 560 hk stationcar

Audi RS6 Avant: 560 hk, V8, to turboladere, 3,9 sekunder til 100 km/t, 280 km/t og over 300, hvis du fjerner begrænseren. Læg dertil et forførende ydre, den lækreste kabine på markedet og du har en vinderbil.

>>Se Audi RS6 til salg her<<

audi-rs6
Du har sikkert lagt mærke til at vi nogle gange ønsker os ældre varianter af superfamiliebilerne – se bare

Mercedes-Benz C63
BMW M5

Det gælder bare ikke ved RS6. Selvom den nyeste RS6 fra 2013 må undvære to cylindre, V8 mod V10, så savner vi ikke den gamle. Bevares den gamle var også formidabel, men med en langt hurtigere gearkasse og mere trækkraft fra lave omdrejninger, så tager vi klart den nyeste.

Alene 0-100 km/t er blevet 0,7 sekunder hurtigere og det er altså en del. 160 km/t rammer den over et sekund hurtigere – 8,7 sekunder mod 9,9 sekunder.

Se den vilde acceleration her – og nyd lyden:

Det vi altid savner ved ældre motorer er lyden, men da V10’eren også havde turboer (roterende lyddæmpere) og Audi har arbejdet med lydbilledet, så savner vi ikke engang V10’eren. Den nye er bare en bedre bil.

Den vejer dog stadig over to tons, så det er ikke en bil til trackdays – den er bygget til at destruere alt andet på Autobahn, i lydskryds og måske en enkelt tur på en racerbane bygget til høj fart – ikke nogen af dem vi har i Danmark. Og så har Audi RS6 måske den mest blærede kabine – vi har set. Audi er bare kongen af kabinedesign.

audirs6-rears

Fra ny koster Audi RS6 lige rundt regnet to mio. plus lidt udstyr og for 120.000 kr. får du performancepakke, hvilket giver dig 605 hk, en topfart over 300 km/t og barberer 0,2 sekunder af 0-100 km/t-tiden. Performance-versionerne har let ændrede kofangere, men i skrivende stund er der ikke nogen til salg brugt.

Og er du til V10’eren så kan du nøjes med at hive det halve op af tegnebogen.

Audi RS6 Specifikationer

HK/Nm 560 hk / 700 Nm
0 – 100 km/t 3,9 sek
Tophastighed 250 km/t
Km/l 10,4 km/l

 

audi-rs6-front

Bilen på billederne er til salg her (Hvis ikke den er solgt)

(1,799.000 kr. hos Audi Aarhus)

 

audi

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.