Bentley Mulsanne S – den perfekte julebil

Bentley Mulsanne S – den perfekte julebil
22/12/2016 Ebbe Sommerlund

Bentley Mulsanne S er et stykke klassisk automobilhistorie. Den blev produceret side om side med Rolls Royce Silver Spur og Silver Spirit på fabrikken i Crewe i England.

>>Du kan se den til salg her<<

bentley-mulsanne

Bentleys image var mere sportsligt, og det udtrykkes også i navnet, der er en reference til langsiden i 24-timers Le Mans. Bentley havde på det tidspunkt vundet Le Mans 5 gange. Senere vandt englænderne igen – nemlig i 2003 med blandt andet Tom Kristensen i cockpittet.

bentley-mulsanne2

Rolls Royce var for de, der lod sig transportere, mens Bentley-ejere gerne ville køre selv

Bentley Mulsanne er  S er dog en klassisk limousine, og selv om den med en 6,7 liters V8 og 250 hk ikke er nogen sinke, så er den primært i sit es, når den cruiser adstadigt afsted eller fragter passagerer gennem Tyskland til en alpeferie. (Ingen fordomme her) Topfarten er dog ‘kun’ cirka 200 km/t.

Lånte styling fra Bentley Turbo R

Mulsanne S er sådan set en faceliftet Mulsanne, og den bruger nogle af de samme detaljer som findes på Bentley Mulsanne Turbo R – blandt andet de dobbelte forlygter, der gav bilen et lidt mere moderne look.

bentley-mulsanne3

Men bagsædet fejler ikke noget

Under alle omstændigheder er det svært, at finde et køretøj, der skaber så meget positiv vibe som en Bentley Mulsanne. Bilen på billederne har i øvrigt kørt limousinekørsel for sælger i 12 år, og er blevet passet på et Bentley-kyndigt værksted.

 

Den ville jeg elske at dukke op i til juleaften.

bentley-mulsanne1

Bagfra er Mulsanne sværere at kende fra Rolls Royce

Læs mere

Lyserød og lyseblå: Hvis Barbie og Ken kørte Bentley

Tunet og topløs: Brabus 850 6.0 er verdens hurtigste cabriolet