Kategorier
Nyheder

BilBasen tjekker myter: Er alle Audi A6 sorte eller grå?

Det er en fastgroet myte, at danskere bilkøbere altid vælger de kedeligste farver. Enten fordi vi er bange for værditabet eller fordi vi bare er de kedeligste bilkøbere i Nordeuropa. Svenskerne har for eksempel ikke noget problem med at køre i en rød Volvo V70. Dem er der masser af i Sverige.

Men hvor ofte har du egentlig set en rød Volvo af nyere årgang i Danmark? Og hvad med en Audi A6 – har du nogensinde set en, der ikke var enten sort eller grå? At alle Audi A6 er sort eller grå er i hvert fald en af de myter, vi selv har observeret, men holder det i virkeligheden?

Først og fremmest må vi naturligvis se på om en Audi A6 overhovedet kan købes i andre farver end sorte og grå nuancer. Et kig i brochuren afslører 17 forskellige farver plus en valgfri Audi Individual, men vi må indrømme at det ser sort ud, eller rettere mest sort, gråt og hvidt ud. Men der er andre farver på programmet: Tre blå, to røde, to brune og så to hvide, tre sorte, og fem grå.

Så det kan lade sig gøre at købe en Audi med lidt farve på.

Spørger man om farver hos Audi Danmark siger pressechefen Britt Stellinger bekræftende:

– Du kan sagtens få andre farver end grå og sort – der er bare ingen, der køber dem i Danmark.

I 2014 er fordelingen af farverne på de solgte Audi A6 i Danmark:

Sort 59 pct.

Grå 16 pct.

Hvid 13 pct.

Blå 6 pct.

Sølv 4 pct.

Javabrun 1 pct.

Granatrød perleeffekt 0 pct (1 eksemplar solgt)

Sepangblå (Rigtig blå) 0 pct. 0 eksemplarer

 

Sådan er billedet lige nu, men der kan jo være biler til salg på BilBasen – enten fra andre og mere farverige tider eller importerede.

Og ser man efter i BilBasens pristjek, der er bygget til at sammenligne priser på biler til salg, men som også kan oplyse andre facts, så er billedet klart. Der er næsten ingen biler til salg, der er andet end sort, grå og hvid.

Ser man på fordelingen af Audi A6 til salg, så er den således:

 

Sortmetal 26 pct.

Sort 24 pct.

Sølvmetal 14 pct.

Gråmetal 13 pct.

Koksmetal 7 pct.

Hvid 7 pct.

Blåmetal 4 pct.

Brunmetal 2 pct

Mørkblåmetal 1 pct

Champagnemetal 1 pct.

Hvidmetal 1 pct.

Blåmetal dækker enten over biler, der er så mørke, at de næsten er grå eller sorte eller så lyse at de næsten er sølvmetal. Altså ingen med tju-bang på farvelademanden, selv om Audi A6 absolut kan fås i en frisk blå nuance. Brunmetal ser lækkert ud, men igen er bilen mere grå end brun og det samme gør sig gældende for champagnemetal, der godt nok er friskere end grå, men ikke meget. Så er der de røde og rigtigt blå, der overhovedet ikke er repræsenteret på listen.

Nogle mener godt nok ikke at den røde farve passer til en stor bil som en A6, og der er da også kun to røde A6 til salg i Danmark, og de er begge fra før årtusindeskiftet. Leder man efter røde Audi A6 på blocket.se, der er svenskernes svar på dba, så kommer der to sider med røde Audi A6. Så svenskerne er bare lidt mere modige end vi er – selv når man korrigerer for at de er flere indbyggere. Måske skyldes det frygten for et større værditab fordi frække farver kan være sværere at sælge, eller måske er vi bare bange for at stikke ud fra mængden.

 

Hvis man skal tage myten helt på ordet, så er den reelt punkteret – der findes Audi A6 i andre farver end grå og sort. Men det er bare ikke mange. Kan vi kalde den delvis bekræftet?

Audi A6 kan fås i rigitg blå, men der bliver ikke solgt nogen i Danmark

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.