Kategorier
Nyheder

BilBasen tjekker myter: Er en nysynet bil altid i orden?

Du har set det hundredevis af gange på annoncer for biler. Nysynet. Underforstået; Bilen er synet og i orden. Men er den i virkeligheden det?

Lad os lige se på fakta om syn. Et syn skal undersøge om bilen lever op til lovens krav i det øjeblik den bliver synet. Så man har naturligvis en hvis sikkerhed for at der ikke er noget graverende galt med bilen lige nu.
Og selvom det giver en hvis tryghed, så siger det ikke noget om at dækkene er lige på grænsen, om udstødningen er ligeved at blive gennemtæret og om en eller anden del snart går i stykker.

Og synet gælder kun på de lovpligtige ting, der vedrører sikkerhed og miljø. Synsmanden tjekker ikke om sædevarmen, aircondition eller andet komfortudstyr virker. Synet siger heller ikke noget om bilen er serviceret ordentligt eller ej.

Så hvad er konklusionen? Er en nysynet bil altid i orden?

Svaret er nej. Men vi tog nu en nysynet bil over en bil uden syn til enhver tid, men husk at få bilen set igennem alligevel.

Har du en myte, du gerne vil have be- eller afkræftet, så send en mail til ebbe@motorjournalisten.dk

 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.