4 fine vinterferiebiler med firehjulstræk

4 fine vinterferiebiler med firehjulstræk
08/02/2017 Ebbe Sommerlund

Vinterferien nærmer sig. Og måske skal du ud og køre i sne. Vi har fundet fire biler, der alle egner sig godt til en ferietur. Der er firehjulstræk på hele banden, så du skal bare sikre dig, at der er gode vinterdæk monteret inden du ræser ud i sneen med familien. De er også alle af en vis størrelse, så de er brugbare til en skiferie.

 

Firehjulstrækker-klassiker til få penge- Subaru Legacy Outback

Den er ikke helt ung længere, men Subaru Legacy Outback er nærmest lidt af en legende. Subaru serverede en familiebil med øget frihøjde og frække skærmforøgere længe før tyskerne kom med på den galej med Audi Allroad og Mercedes-Benz Allterrain. Faktisk kom en første Outback i 1994, og her har vi fat i anden generation.

Teknikken i Legacy Outback er temmelig solid, så det er rusten, du skal holde øje med. Subaru har altid firehjulstræk, så det er en eminent vinterbil. Lyden af boxermotoren kan være vanedannende, og Subaru har nogle meget loyale kunder. Kabinen afslører alderen, men du får masser af grusvejs- og sne-cred i japaner-kredse med en Subaru.

>>Se bilen her<<

 

Subaru Legacy Outback 2,5

Årgang                                         2003

HK/Nm                                        156 hk / 223 Nm

0 – 100 km/t                               10,6 sek

Tophastighed                             195 km/t

 

 

Det fornuftige valg – Nissan Qashqai

Er du mere til det sikre kort, så er Nissan Qashqai et godt bud. Modellen er uhyre populær. Når den skal have firehjulstræk, så er der ingen vej udenom 2,0 liters motor i enten benzin eller diesel. Her i en benziner, som er god, hvis ikke dit kørselsbehov er mange kilometer om dagen. Nissan Qashqai er et sikkert kort, som ikke flår din muldvarp unødigt. Pladsen er okay, men du slipper nok ikke for en tagboks, hvis du skal på skiferie.

>>Se bilen her<<

 

Nissan Qashqai 2,0 Acenta 4WD

Årgang              2007

HK/Nm          141 hk / 196 Nm

0 – 100 km/t     10,6 sek

Tophastighed   190 km/t

Km/l                  11,9 km/l

 

 

 

Lækker lyd og oceaner af plads – Skoda Superb 3,6

Skoda Superb er et fragtskib på fire hjul. Teenagerbørn kan sidde med korslagte ben på bagsædet, og bagagerummet er enormt. Det er ikke den mest typiske Superb, du ser på billederne. Med V6-motor og 260 hk koster det lidt at ræse på ferie, men lyden er lækker og accelerationen overbevisende. Superb findes også med langt mere økonomiske motorer, men det er ikke så ofte vi ser den med V6 her på Bilbasen, så den kom med i puljen.

 

Er du kun interesseret i brændstoføkonomi, så er en Greenline-version med 1,6 diesel langt mere økonomisk. Og har du ikke det store kørselsbehov gør en 1,4 TSI det rigtig godt. Husk bare at lytte efter raslen fra motoren, når den er kold – det kan være knastkæden, som Skoda dog skifter på udvidet garanti, hvis den fejler. Under alle omstændigheder er Skoda Superb velkørende og rummelig – en vaskeægte langtursvogn.

>>Se bilen her<<

Skoda Superb 3,6 DSG

Årgang                                          2010

HK/Nm                                        260 hk / 350 Nm

0 – 100 km/t                               6,5 sek

Tophastighed                             250 km/t

Km/l                                             9,9 km/l

 

Det ultimative feriekøretøj – Range Rover SSC 5,0 V8

Okay, nu går det helt bonanza.  En Range Rover Autobiography – topmodellen hos Range Rover.

Det bliver aldrig helt fornuftigt at køre Range Rover, men der findes naturligvis lidt mere fornuftige varianter end denne. Den her spiller til gengæld for fulde gardiner på alle de lækre tangenter. Den har ganske enkelt alt, der kan bimle, bamle og lyse. Og med 510 hk og et udstødningssystem, der lader hver eneste af dem vrinske, så er det her drømmeferiebilen over dem alle. Jo, jo den er lidt tørstig, men hey, det koster at leve. Vi ses i Val d’Isère

>>Se bilen her<<

 

Range Rover SSC 5,0 V8

Årgang

HK/Nm                                        510 hk / 625 Nm

0 – 100 km/t                               5,4 sek

Tophastighed                             225 km/t

Km/l                                             7,8 km/l

 

 

Læs mere

3 prisstærke firehjulstrækkere

Jaguar og Land Rover klar med privatleasing-tilbud

 

 

Af Ebbe Sommerlund