bilklub
november 8, 2013

Bilklubber er et stort hit

”Når to danskere mødes, opretter de straks en forening.” Sådan lyder en gammel, dansk vending, og det gælder ikke mindst blandt bilfolket. Det vrimler nemlig med danske bilklubber og andre grupper, hvor bilfans dyrker deres interesse, og der bliver flere og flere af dem.

”Der er nærmest ingen grænser for, hvad der findes klubber for, og selv ejere af meget sjældne mærker kan som regel finde mindst én passende dansk klub”, siger Bo Christian Koch, som er chefredaktør på FDMs magasin om klassiske biler; MotorClassics.

MotorClassics har tidligere valgt at sætte fokus på de mange danske bilklubber. Her kunne man fx læse om Dansk Russerbils Register, som energisk forsøger at højne ældre russiske og sovjetiske bilers noget anløbne renommé herhjemme. Godt 25 danske ejere af russiske biler har allerede meldt sig under fanerne, selvom der endnu ikke er tale om en rigtig klub.

”De fleste mener, at russiske biler som Lada og Volga er noget skrammel. Men her har vi nogle entusiastiske mennesker, som forsvarer deres favoritbiler med næb og kløer, vel at mærke uden at miste realitetssansen, og det er meget befriende,” siger Bo Christian Koch.

Men det er ikke kun biler fra et specielt land eller veteranbiler, som oplever boomet. Der er klubber og samlingssteder for stort set alle bilmærker, og ord som ’Mercedes-træf’ eller ’BMW-club’ bliver snart allemandseje.

Er du medlem af en bilklub?

Følg os på Facebook og Google + og se flere nyheder og debatter.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS