juni 2, 2023

Billigere brugte elbiler: Gør en god handel nu

De brugte elbiler blive stadig billigere, og nu melder der sig endnu en gevinst, der kan komme køberen til gode.

Af: Zacharias Lund

Med stadigt faldende priser er de brugte elbiler mere attraktive end nogensinde. Men det er ikke kun prisen, der gør dem attraktive. Udover de faldende priser bliver de brugte elbiler til salg samtidig nyere.

LÆS OGSÅ | Brugte elbiler i Danmark er billigere end nogensinde før

I løbet af det seneste halve år er priserne på brugte elbiler i gennemsnit faldet med 26,1%. Det er i sig selv bemærkelsesværdigt og det afspejles i efterspørgslen, der lige nu er skyhøj. Det tyder samtidig på, at de lave priser ikke varer ved længe endnu.

Udbuddet af de brugte elbiler falder nemlig og det vil på sigt få priserne til at stige igen. Skal man gøre sig en god handel på en brugt elbil, er det et rigtig godt tidspunkt lige nu.

Lavere gennemsnitsalder

Ikke nok med at priserne er lavere end nogensinde, så er det også nyere biler, der bliver sat til salg. For seks måneder siden havde de brugte elbiler en alder på to år og 11 måneder i gennemsnit. I dag er gennemsnitsalderen to år og otte måneder.

LÆS OGSÅ | For første gang i 2023: Udbuddet falder

Det betyder altså, at forbrugerne får adgang til både markant billigere elbiler men også nyere.

Elbiler prisjusteres mere

Udover at priserne er faldende, bliver elbilernes priser også nedjusteret mere end de resterende biler på markedet. I sidste uge blev godt ni procent af alle elbiler til salg på Bilbasen sat ned i pris. Tilsvarende blev kun 3,6% på det øvrige marked sat ned.

LÆS OGSÅ | Solidt salg af brugte elbiler fortsætter

I gennemsnit sættes elbilerne ned med 15.471 kr. Det er dog et spørgsmål om tid, før det faldende udbud sætter sit præg på priserne, der forventes at stige, som følge af høj efterspørgsel og lavere udbud.

Det søgte køberne i maj

Tesla er uden sammenligning det mest søgte mærke. Tesla Model Y og Model 3 er de to mest søgte modeller med længder og har toppet listen i en længere periode. Udover de to teslaer er de mest søgte elbiler Skoda Enyaq, Volkswagen ID.4 og Audi Q4 e-tron.

Udover elbilerne, er Mercedes, BMW og Volkswagen også fint repræsenteret i søgefeltet, hvor modeller som Mercedes E-klasse, VW Golf 7 og BMW 5-serie er de mest populære.


Elbiler til salg på Bilbasen

Find flere elbiler på Bilbasen lige her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS