Kategorier
Nyheder

Bilnyheder i 2016

2015 bød på en masse bilnyheder i samtlige klasser. Det samme billede tegner sig for 2016. Vi gennemgår her udvalgte nyheder i forskellige bilklasser, og blander biler på rygtebørsen med officielt bekræftede køretøjer.

 

Mikroklassen:

Indtil videre er der ikke bekræftet det helt store i den helt lille klasse.

2015 bød på lanceringen af nye modeller som f.eks. Opel Karl. 2016 bliver året, hvor den åbne udgave af Smart ForTwo kommer. Samtidig går der også rygter om en DS-model, der skal tage kampen op mod netop Smart. Derudover kan et facelift af den evigt populære VW up! også forventes. Og til dem med benzin i blodet lancerer Renault med al sandsynlighed en hidsig udgave af Twingo – enten kaldet GT eller R.S.

Søg efter brugte mikrobiler på BilBasen

 

Miniklassen:

Ift. mikroklassen er der straks mere fart over feltet i miniklassen. Bl.a. Suzuki lancerer endnu en bil i denne klasse, hvor de i forvejen har Swift. Suzuki Baleno hedder den nye model, der slår på kvaliteter som rummelighed og sikkerhed. Med sig har den også en ny tre-cylindret benzinmotor. Koreanske Hyundai lancerer i løbet af foråret en model ved navn i20 Cross Active, der mest af alt er en mild-offroad-variant af den velkendte i20 hatchback komplet med plastikskærme og hævet frihøjde. Også den byder på ny mekanik, som den vil dele med i20 – ny benzinmotor med enten 100 eller 120 hk. Ny udgave af Nissan Micra forventes også på markedet i løbet af 2016, ligesom franske Renault Clio vil modtage et facelift.

Søg efter brugte minibiler på BilBasen

 

Lille mellemklasse:

Først i det nye år lancerer DS, ja husk de ikke længere hedder Citroën, den faceliftede DS 4, som også har en ny variant i form af Crossback med sig. Mere fra Frankrig kommer i form af spritny Renault Mégane, der skal tage kampen op mod bl.a. VW Golf. Honda havde et travlt år i 2015 med bl.a. ny Jazz og HR-V. Forvent dog stadig at se en konceptbil af den næste Honda Civic, inden året er omme. For entusiasterne skal den lokale Ford-forhandler besøges, for 2016 bliver året, hvor Focus RS med 350 hk og firehjulstræk ser dagens lys. En stationcar-udgave af Årets Bil 2016, Opel Astra, kaldet Sports Tourer lanceres i andet kvartal. Elbilen Nissan Leaf får en overhaling, og vil fra 2016 kunne fås med forlænget rækkevidde, nu 250 km, og en garantiperiode på otte år. Mini tager toppen af i 2016 med en Cabriolet-model.

Søg efter brugtbil i mellemklassen på BilBasen

 

Stor mellemklasse:

Franskmændene går efter de tyske firmabiler i form af lanceringen af Renault Talisman, der får dansk premiere omkring april måned. Rygtebørsen vil også vide, at Volvo går og pønser på endnu flere XC- eller Cross Country-modeller i mellemklassen. Fra marts måned vil Passat GTE, der er en plugin-hybridbil, være til salg hos de danske forhandlere. Desuden forventes det, at flere motorvarianter vil tilstøde både den nye Audi A4 og den faceliftede BMW 3-Serie.

  Søg biler i den store mellemklasse på BilBasen

 

SUV og Crossovers:

Der er gang i salget af biler i denne lidt moderne klasse, og det beviser antallet af nyheder for 2016 bestemt også. Vigtig på det danske marked bliver den nye VW Tiguan, der bl.a. har fået nyt og kantet design. I samme forretning men i den anden ende af prisspektret finder vi Bentley Bentayga, der i første omgang kun kommer med W12-benzinmotor. Er du mere til miljøvenlighed, tilbyder Toyota en hybridudgave af deres firehjulstrækker RAV4. Skal det være fuldelektrisk kommer Tesla Model X i løbet af 2016. Med fancy mågevingedøre og masser af plads skiller den sig ud fra mængden. Fra England lanceres den nye Jaguar F-Pace, der skal forsøge af gøre det onde ved Porsche Macan. Hvis rygterne taler sandt, ser vi også en ny Land Rover Discovery, inden kalenderen skriver 2017.

Søg efter brugt SUV på BilBasen

 

Luksusbiler:

Det skorter bestemt heller ikke på biler i direktørklassen i det kommende år. Meget spændende bliver det, når Alfa Romeo Giulia lanceres i forsommeren. Indtil videre glæder vi os mest til varianten med 510 hk fra en V6-benzinmotor med Ferrari-know how. I Tyskland er der lagt op til krig, da det forventes, at både BMW 5-Serie og Mercedes E-Klasse kommer i nye udgaver, som året skrider frem. Volvo S90 har vi ventet længe på, men nu er det sikkert og vist, at den er på vej. Den store svensker bygger videre på flere af principperne fra SUV’en XC90.

Søg efter brugt luksusbil på BilBasen

 

Sportsvogne:

Sportsvogne kommer vi heller ikke til at mangle i 2016. Honda NSX lanceres i løbet af året og er på mange måder den vigtigste bil, Honda har bygget de seneste 10 år. Til at tage kampen op mod bl.a. NSX kommer Ford GT, der for første gang kommer med en V6-EcoBoost benzinmotor, der producerer over 600 hk. I den lidt mindre hidsige, og dyre, ende af sportsvognsklassen finder vi BMW M2 med 370 hk.

Søg efter brugt sportsvogn på BilBasen

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.