Kategorier
Forbrugerstof

Bilpriser: Få et samlet markedsoverblik her

Uanset om man er på jagt efter et nyt bilkøb eller forsøger at sælge den gamle, kan det være svært at orientere sig på det turbulente danske bilmarked. I bund og grund kan man se markedet for brugte biler som et klassisk udbuds- og efterspørgselsmarked, og kender du derfor til forholdet mellem de to, kan du med rimelig sikkerhed vurdere, om bilpriserne vil stige eller falde.

Her kan du se forholdet mellem efterspørgslen og udbuddet på udvalgte bilmodeller. Er tallet 100, er der balance mellem udbud og efterspørgsel. Er tallet under 100, er udbuddet mindre end efterspørgslen og omvendt er udbuddet større end efterspørgslen, når tallet overstiger 100.

Pilen indikerer, i hvilken retning tendensen har ændret sig, siden undersøgelsen sidst blev lavet (april). Det betyder, at man forvente et prisfald på de modeller, hvor tallet overstiger 100, mens bilpriserne, alt andet lige, vil stige, hvis tallet er under 100.

Udbuddet vers. efterspørgsel pr 1. september 2013

Udvalgte modeller:

bilpriser

Om undersøgelsen:

Vi har udbuddet af biler, vægtet og baseret på de sidste seks års salg af nye biler – vi holder importbilerne ude. Jo nyere salg, jo højere vægtning. Vi har tidspunkterne for ejer/brugerskifte og andre relevante ændringer i bilernes forhold på brugtbilmarkedet. Vi ved altså hvornår bilerne skifter ejer – første gang – og så videre. På den baggrund kan vi ret præcist lave en indikation af, hvordan bilerne vil blive efterspurgt, og desuden prissætningen i den periode vi kigger ud i fremtiden. Her er det sat til 1. september.

Konkrete eksempler på prisudviklingen på udvalgte modeller

Små biler:

Eksempler på prisfald fra september 2012 til september 2013. Der er trukket tal på biler, der er tre til fem år gamle, har kørt fra 60.000 km til 90.000 km, og er i god stand. Der er udelukkende tale om gennemsnitspriser:

Gennemsnitspriser - små biler

Og prisfaldet vil ifølge Bilbasen fortsætte. Der er således langt flere brugte mindre biler som Chevrolet Spark, Toyota Aygo og Nissan Micra, end der er købere. For de større brugte biler er der derimod større efterspørgsel end udbud, så her kan man vente sig en god pris for sin brugte.

Større biler:

Som for de små biler, så er der tale om prisudvikling fra 1. september 2012 til 1. september 2013. Der er trukket tal på biler, der er tre til fem år gamle, de har kørt fra 60.000 km til 120.000 km, og er i god stand.  Årsagen til, at der er større km-interval end på de små biler, er ganske enkelt at de større biler generelt kører flere km. Der er udelukkende tale om gennemsnitspriser:

Gennemsnitspriser - større biler

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter.