Kategorier
Nyheder

Bilsalget drøner derudaf

Privatforbrugerne driver bilsalget mod rekordhøjder. I september 2013 rullede 14.585 personbiler ud på de danske veje for første gang, og det var en stigning på 4,8 pct. i forhold til samme måned sidste år.

”Personbilsmarkedet fastholdt i september den fremgang, der har præget de første måneder af 2013. Det er en positiv udvikling i lyset af, at sammenligningsgrundlaget er ganske højt. Dermed oplever vi i øjeblikket, at vi får flere nye biler ind i bilparken, og det er til gavn for både miljø, klima og sikkerhed,” siger chefkonsulent hos De Danske Bilimportører, Tejs Laustsen Jensen.

Erhvervsbiler går også frem

Salget af erhvervsbiler, der ellers ikke har kunnet holde trit med væksten hos personbilerne, gik ligeledes frem i september. Der blev indregistreret 16,6 pct. flere varebiler og 48,8 pct. flere lastbiler end i september 2012.
Fremgangen var så kraftig, at den rettede op på den samlede salgsudvikling i årets første ni måneder. Antallet af nye indregistreringer er nu kun 0,8 pct. under niveauet fra samme periode sidste år.

Salget sender dels et signal om udviklingen i de små og mellemstore virksomheder, og dels retter den op på markedet, der ellers har haft det lidt svært efter sommerferien. Samlet set betyder det også, at salget begynder at nærme sig et marked, der er på niveau med forventningerne, nemlig cirka samme antal nye registreringer som i 2012.

Top 20 for personbiler, Sep. 2013

Top 20 for personbiler, Sep. 2013

Top 20 for personbiler, Jan. – sep. 2013

Top 20 for personbiler, Jan. - sep. 2013

Følg os på Facebook og Google+ og se flere bilnyheder og debatter.