Kategorier
Nyheder Ugens fund

BMW Z4 Coupé – ugens fund

Mens jeg skriver dette er der kun én eneste BMW Z4 Coupé af første generation (2002 – 2008) til salg i Danmark og det er den, du ser på billederne

>>Den er til salg her<<

Den form for eksklusivitet finder du sjældent – selv i Danmark. Z4 Coupé er som sin topløse søstermodel designet af danskeren Anders Warming og fra dag ét var den langt mere aggressiv i sin fremtoning end forgængeren Z3. På motorsiden er der kun sekscylindrede kraftværker og hele bilen udstråler en helt anden form for styrke end Z3, der dog især havde en muskuløs fremtoning som den sjældne coupé. Z4 Coupé er blot bygget i 17.094 eksemplarer, så det er ikke en bil du ser på hvert gadehjørne. Karrossen er i øvrigt cirka dobbelt så stiv som en roadster og det giver skarpe køreegenskaber.

bmw-z4

Mindst 265 hk i Z4 Coupé

Den muskuløse udstråling for Z4 gælder ikke mindst Z4 Coupé der altid har mindst 265 hk under den brede hjelm, der enten huser en 3,0 si eller en 3,2-liter M-power motor med 343 hk. Karrossen er på grund af taget langt stivere end Z4 Roadster, så Coupéen er det rigtige valg, hvis dit hjerte banker mere for motorsport end for vind i håret. Styretøjet er tungt og servoen hjælper meget lidt – sådan skal det være i en sportsvogn. Du sidder i stolene som en perle i en østers – hele kabinen er mørk og intim. De seks cylindre tager gas som en ballonskipper, og lyden er fænomenal. Der er ikke noget mindre end en V12, der går så blødt som en rækkesekser.

bmw-z4-rear

DTC

DTC sår der på en lille knap i kabinen, og det drejer sig selvfølgelig ikke om Dansk Truck Center eller Danish Thundercar Championship. Næh, det er Dynamic Traction Control og dét er det mest fantastiske system nogensinde, da et tryk på knappen tillader en kontrolleret baghjulsudskridning eller en smule hjulspin. Det vil sige, at du kan køre lige til grænsen for baghjulenes greb uden motorstyringen drosler ned. Systemet slår ikke stabilitetsprogrammet helt fra, men det griber kun ind, hvis det er ved at gå galt. Du har altså et større råderum, men har stadig et sikkerhedsnet. Genialt.

Z4 Coupé er en sportsvogn for to og oppakning til en weekend. Den er optimal, hvis du kan lide at tage bilen en tur på racerbanen ind i mellem, eller hvis du bare sætter pris på skarpe køreegenskaber og lækker motorlyd. Du får ikke stor komfort, eller vind i håret, men du får en bil som de fleste ikke engang har set på billeder før.

 

bmw-z4-motor

BMW Z4 3,0 Si Coupé – Specifikationer

MOTOR             R6.2.996 ccm. 24v

YDELSE             265 hk ved 6.600 o/min

315 Nm ved 2.750 o/min

 

0-100 KM/T      5,9 sek

TOPFART           250 km/t

FORBRUG         11,2 km/l

MÅL  L/B/H      411/178/130 cm

BAGAGERUM   245/300 l

VÆGT/LAST/PÅHÆNG  1.425/225
NYPRIS              Ca. 800.000 kr. plus ekstraudstyr
Læs mere

Ny BMW 5-serie bliver også selvkørende

BMW 130i – en diskret Mini M3

bmw-z4-steering bmw-z4-lowbmw-z4-rear2

 

 

 

 

 

 

 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.