Fotovogn
juni 13, 2021

Blitzet af fotovogn: Hvor lang tid før du modtager bøden?

Du er ret sikker på, at du er blevet blitzet af en fotovogn, men hvor lang tid går der, før du modtager en eventuel bøde? Det får du svaret på i denne artikel, hvor du kan blive klogere på, hvad der sker, når du er blevet blitzet.

Af: Bilbasen Blog / d. 13. juni 2021

Færdselsloven skal overholdes, det er de fleste bilister formentligt enige om, men faktum er, at Rigspolitiet udsteder omkring 500.000 fartbøder om året. Måske har du selv prøvet at køre for stærkt, og måske har du ligefrem prøvet at køre for stærkt og blive blitzet af en fotovogn.

Er det tilfældet, kan du helt sikkert genkende følgende tankerække: Blev jeg blitzet? Kørte jeg for stærkt? Hvis jeg kørte for stærkt og blev blitzet af en fotovogn, hvor lang tid går der, før jeg modtager bøden?

Ventetiden kan jo næsten være det værste, men hvor lang tid går der, før du modtager bøden? Det skal vi blive klogere på i denne artikel.

Blitzet af fotovogn: Hvor lang tid, før jeg modtager bøde?

I 2021 kan du som regel forvente at modtage din fartbøde inden for et 1-2 uger og maksimalt en måned efter forseelsen.

Dette gør sig især gældende, hvis der er tale om en hastighedsoverskridelse på højst 30 pct., hvor bøden sendes direkte til den registrerede bruger af køretøjet. Har du begået en hastighedsoverskridelse på over 30 pct., kan behandlingstiden være længere. Ved hastighedsovertrædelser på over 30 pct. skal du oplyse Politiet om, hvem der førte bilen på det pågældende tidspunkt, inden bødeforlægget kan sendes afsted. Det vil typisk forlænge den samlede behandlingstid.

I løbet af de seneste år har Rigspolitiet implementeret nye fotovogne, som både opererer med bedre billedkvalitet og er hurtigere til at fremsende bødeforlæg. Og i 2019 indførte Politiet et nyt app-baseret software, som gør det muligt at fremsende bødeforlæg inden for 24 timer, hvis bøderne er blevet udskrevet på stedet.

Samlet set betyder den forbedrede teknologi og de nye fotovogne, at du hurtigere modtager din fartbøde. Tidligere var det normalt med en behandlingstid på op til seks uger for fartbøder, men det er ikke længere tilfældet.

Har du modtaget en fartbøde, og ønsker du eksempelvis at klage over bøden eller anmode om bødenedsættelse? Så kan du finde de relevante informationer på Politiets hjemmeside lige her.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS