oktober 8, 2019

Hvordan bestiller jeg en ekstra nummerplade?

Spørgsmål fra Niels

Kære Bilbasen

Forud for min skiferie har jeg erhvervet mig en bagageboks, der er monteret bag på min bil. Nu har jeg lige prøvemonteret den, og først der går det op for mig, at den skygger for min nummerplade. Så hvordan får jeg fat i en ekstra og 3. nummerplade?

På forhånd tak,

Niels

Svar fra redaktionen

Hej Niels,

Tak for dit spørgsmål. Det kan virke banalt, men jeg er sikker på, at der er flere der sidder med samme spørgsmål som dig derude, så tillad mig indledningsvist at svare helt grundlæggende på, hvornår og hvorfor det er nødvendigt med en 3. nummerplade. Til slut i mit svar får du en guide til, hvordan du bestiller din nummerplade.

 

I Danmark er det et lovkrav, at nummerpladen – både for og bagtil – altid er synlig. Hvis din nummerplade af den ene eller anden årsag er tildækket – eksempelvis på grund af en bagageboks – så er du forpligtet til at erhverve og montere en ekstra nummerplade, så alle tal og bogstaver fremstår helt tydeligt. 

Den 3. nummerplade har samme registreringsnummer som bilens øvrige plader, men adskiller sig ved at have røde tal og bogstaver.

Hvornår har du brug for en ekstra nummerplade?  

Der kan være forskellige årsager til, at du har brug for en ekstra nummerplade. De fire mest typiske årsager er: 

– Cykelophæng, der slører den bagerste nummerplade. 

– Campingvogn, som i sagens natur skjuler bilens bagerste        nummerplade. 

– Trailer eller en anden form for påhæng, der skjuler nummerpladen. 

– En bagageboks, som er monteret bag på bilen og skygger for nummerpladen. 

 

Hvor meget koster en ekstra nummerplade?

En ekstra nummerplade koster 110 kr. i 2019. Det er ikke alene relativt billigt at købe en 3. nummerplade, det er også let og hurtigt. Du kan nemlig bestille ekstra nummerplader direkte på SKAT’s Motorregister

Skulle du af den ene eller anden grund ikke have mulighed for at bestille nummerpladen digitalt, kan du også bestille din ekstra nummerplade hos en af SKAT’s Motorekspeditioner.

Leveringstiden på en ekstra nummerplade er cirka 4 uger, så det er en god idé at bestille nummerpladen i god tid, hvis du for eksempel skal afsted på campingferie. Vær opmærksom på, at prisen for en ekstra nummerplade kan variere, hvis du ikke bestiller den direkte gennem SKAT og i stedet bruger en tredjepart. 

Det anbefales derfor altid bestille ekstra nummerplader gennem SKAT’s Motorregister, da det både er den hurtigste, letteste og billigste måde at gøre det på. 

 

Sådan bestiller du en ekstra nummerplade online 

De fleste bilister vælger at bestille deres ekstra nummerplade hos Motorregisteret. På den måde slipper du for at skulle frem og tilbage til SKAT’s motorekspeditioner. 

Når du skal bestille en nummerplade mere, skal du blot have dit NemID og registreringsattest klar og gøre følgende:

1. Gå til Motorregisterets hjemmeside.

2. Klik på “plader” og derefter på “bestil specialplader”. Herefter kan du vælge “bestil 3. nummerplade”.

3. Du vil nu blive bedt om at oplyse nogle informationer om køretøjet, som du kan aflæse på din registreringsattest.

4. Når du har indtastet oplysningerne, kan du bestille din ekstra nummerplade. Her kan du vælge, om du vil afhente nummerpladen i en af SKAT’s motorekspeditioner, eller om du vil have den tilsendt til din adresse.

Hvis du gerne vil spare fragtgebyret på 38 kr. for at få den tredje nummerplade tilsendt til din adresse, kan du sagtens bestille nummerpladen online og hente den hos en af motorekspeditionerne. 

 

De bedste hilsener,

Simon Hallenslev

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS