april 19, 2023

Brugte elbiler i Danmark er billigere end nogensinde før

Prisudviklingen på det danske brugtbilmarked gavner de danske bilkøbere, og netop nu er én biltype på det danske marked blandt de billigste i Europa.

Af: Zacharias Lund

Der sker spændende ting på det danske brugtbilmarked, og danskerne køber flere elbiler end nogensinde. Priserne er efterhånden så lave, at en langt større gruppe mennesker kan være med, når kampen om de billige elbiler står.

LÆS OGSÅ | Tesla sætter priserne ned igen igen

Netop priserne på elbilerne har taget en interessant udvikling i Danmark for forbrugerne. Faktisk er priserne nu så lave, at de kan konkurrere med vores tyske naboer!

LÆS OGSÅ | Køberne efterspørger billigere elbiler – markedet leverer

Tager man for eksempel tre af de elbiler, som danskerne søger mest efter, tegner der sig hurtigt et interessant billede for de danske bilkøbere.

Kan det efterhånden overhovedet betale sig, at hente bilen hjem fra Tyskland? Vi sammenligner det danske marked med det tyske marked og ser nærmere på tre populære elbiler.

Elbil

Tesla Model 3 og Y

Teslas seneste prisjusteringer har sendt en chokbølge gennem markedet. Står man og skal erhverve sig en elbil, er både Model Y og Model 3 svære at komme udenom.

Ser vi på Model 3, er der omkring 110 biler til salg under 300.000 kr. på Bilbasen. En udvalgt Tesla Model 3 Standard Range+ med godt 40.000 kilometer på tælleren og garanti på batteri og drivenhed kan erhverves for 260.000 kr. på Bilbasen.

LÆS OGSÅ | Tesla stormer frem: Model Y i voldsom fremgang i marts

På tyske Mobile.de er udvalget af Tesla Model 3 markant større. Vælger man en tilsvarende model som den danske på det tyske marked, med lignende udstyr, bliver man dog overrasket over prisen.

Før i tiden ville man forvente en markant besparelse, men det danske marked er blevet langt mere konkurrencedygtigt end nogensinde.

Prismæssigt ligger tilsvarende Model 3 til omkring 250.000-270.000 kr. på det tyske marked. Det vidner altså om et stærkt dansk brugtvognsmarked.

Det er ikke kun de danske priser på Tesla Model 3, der er skarpe. Det gælder også den større og mere rummelige Model Y.

Denne Tesla Model Y RWD, der kun har kørt 4.170 kilometer og kommer med en fin udstyrsliste, kan på Bilbasen erhverves for 366.990 kr.

SE OGSÅ | Video: Danskerne køber langt færre, men langt dyrere biler

Tager man et kig på det tyske marked, står det anderledes til. På det tyske marked er det svært at finde lignende model med samme kilometerstand til under 390.000 kr. Så giver det pludseligt ikke mening at se mod tyskerne, hvis man skal ud og erhverve sig en Tesla.

Gælder det også for tyskerne egne mærker?

Volkswagen ID.4

VW har på nuværende ikke justeret priserne på deres nye biler, men på brugtvognsmarkedet er priserne nedjusteret en smule for blandt andet modellen ID.4.

Lige nu kan man købe denne Volkswagen ID.4 Pro Performance fra modelåret 2022 til 349.990 kr. på Bilbasen og prislejet ligger typisk mellem 340.000 til 380.000 kr. alt efter kilometerstand og udstyr.

Her må vi dog kapitulere til vores tyske naboer, hvor priserne lige pt er lavere end de danske. Skal du erhverve en lignende model i Tyskland er prislejet 300.000-340.000 kr.

Det er en mindre besparelse på omkring 40.000-50.000, der dog kan være afgørende i bilkøbet.

Det danske marked

Vi oplever altså et dansk brugtvognsmarked, der står stærkere og stærkere overfor vores nabolande. Konkurrencen er større end nogensinde og som bilkøber handler det om at slå til, før kurven laver et knæk. De danske elbiler er nemlig billigere end nogensinde.

Faktisk er de danske elbiler blandt de billigste i Europa, hvor selv lande som Tyskland, Frankrig og Sverige ikke kan følge med.

Det faldende prisniveauet afspejles også i de stigende handler med elbiler, vi netop nu oplever i Danmark, hvor der fra februar til marts måned blev foretaget 44% flere handler med elbiler.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS