august 28, 2024

BYD Seal 06 GT er næste skud på stammen

Den nye Seal 06 GT er en hatchbackudgave af sedanen Seal, så der vil være mulighed for både baghjulstræk og firehjulstræk. Seal 06 GT er på størrelse med Kia EV6.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Kinesiske BYD er et forholdsvis lille bilmærke i Danmark, men salget af den lille Dolphin og Tesla Model 3-konkurrenten Seal går slet ikke så ringe. Sedanen Seal er i år, til og med juli, indregistreret i 413 eksemplarer, og det gør den Seal lige så populær som Kia EV6.

Apropos EV6, så er BYD klar med en udvidelse af modelprogrammet i form af en stor hatchback, der er omtrent lige så stor som EV6: Seal 06 GT. Den store hatchback har ingen crossover- eller SUV-designelementer, og det er usædvanligt for en ny hatchback.

Seal 06 GT er mere en forkortet udgave af sedanen Seal, og det ses både ude og inde; designet er ikke identisk med Seal-designet, men den grundlæggende form på karrosseri og førerpladsen er ikke til at tage fejl af.

Den nye elbil er den produktionsklare udgave af konceptbilen Ocean-M, der blev vist på biludstillingen i Beijing i foråret.

Lavere ydelse end i sedanen Seal

Alt omkring teknikken og teknologierne i Seal 06 GT offentliggøres på et senere tidspunkt, så det er for tidligt at sige, om den nye hatchback bruger den opdaterede platform fra den faceliftede udgave af sedanen Seal. Den er skiftet til 800 volt-teknologi for blandt andet langt hurtigere opladning.

Det kinesiske ministerium for industri og informationsteknologi, som godkender nye biler, er dog kommet BYD i forkøbet ved at offentliggøre styrken i den nye hatchback. Seal 06 GT vil blive tilbudt med baghjulstræk og en motor med 218 hestekræfter og i en version med to elmotorer, firehjulstræk og 422 hestekræfter.

Udgaver med 218 og 422 hestekræfter gør Seal 06 GT til en mildere elbil end sedanen Seal, som fås med baghjulstræk med 313 hestekræfter og som firehjulstrækker med 530 hestekræfter. Seal 06 GT skal formentlig sælges billigere end sedanen Seal, som fås fra 349.995 kroner, så en lavere ydelse giver på den måde mening.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS