Kategorier
Nyheder

V8 til 40.000 kr.!

Ja, og så er det endda en Cadillac. Så længe du ser på de ydre linjer på denne Cadillac Seville, så aner du ingen uråd om dens alder – medmindre du kender dine amerikanske biler.

Cadillac Seville er en af de få Cadillac, der rent faktisk fandt vej til Europa i 1990’erne og der er især en grund til at den er lidt interessant.

Under hjelmen finder du nemlig en V8 motor kaldet Northstar. Motoren fik en del positiv omtale – i sær i Europa, da den er mere teknisk avanceret end mange andre V8-motorer fra USA. For eksempel har den overliggende knastaksler. Ydelsen er beskedne 200 hk, men der skal ikke piskes ret meget med speederen før de kommer på græs.

Northstar-motoren er da også kendt for en fin gangkultur, og hvis du er varsom med gassen, så kan den godt køre over 10 km/l i afslappet cruiserstil.

Ugens fund er en Seville fra 1992 og mens de ydre linjer er bløde og venlige, så er interiøret ikke nogen åbenbaring i skønhed. Gearstangen er i særdeleshed uskøn, men resten er heller ikke fantastisk. Men man tilgiver bilen – dels fordi V8’eren på 4,9 liter lyder skøn, men også fordi det trods alt er begrænset hvilke krav man kan stille for 40.000 kr.

Seville

Seville1

Cadillac