juli 18, 2014

Chok: Franskmænd mere pålidelige end tyskere

Tyskland vandt fuldt fortjent VM i fodbold, men vores sydlige naboer halter noget bagefter, når det gælder den generelle pålidelighed hos bilmærkerne. Det er resultatet af en undersøgelse foretaget af Warranty Direct i Storbritannien.

Japanske biler er i toppen, som sædvanlig, mens andenpladsen meget overraskende tages af Frankrig, der eller ellers har haft et noget blakket ry i forhold til pålidelighed. Franskmændene har dog strammet op, og det bærer nu frugt.

Warranty Direct er et forsikringsselskab for uventede reparationer på bilen, og de har gennemgået databanken for reparationer på bilerne. Der er altså tale om rigtige værkstedsregninger.

Gennemsnitsbilen i undersøgelsen er fem år gammel og har kørt ca. 80.000 km, så vi ser ikke den endegyldige sandhed, men det er en god indikation.

Vi har spurgt efter flere data for at kunne se statistik ned på mærkeniveau, men dette er pt ikke tilgængeligt. Så vi ved ikke hvilke tyske biler, der skal peges fingre ad, men en ting er sikkert: Franskmændene er ikke så dårlige som deres rygte.

 

Mest pålidelige lande

Land Rang Warranty Direct Average Reliability Index Mest almindelige fejl (Pct. af fejlene)
Japan 1 80 Aksler og affjedring (25%)
Frankrig 2 113 Elektriske fejl (29%)
Korea 3 123 Elektriske fejl (22%)
USA 4 156 Aksler og affjedring (23%)
Sverige 5 158 Elektriske fejl (26%)
Tyskland 6 168 Elektriske fejl (24%)
Italien 7 170.5 Aksler og affjedring (29%)
Storbritannien 8 209 Aksler og affjedring (26%)

 

Jo lavere tal, jo bedre. Gennemsnitsbilen ligger på 100.

Kilde: Warranty Direct

 

Japan:                   Honda, Lexus, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Suzuki, Toyota

Frankrig:            Citroën, Peugeot, Renault

Korea:                   Hyundai, Kia, SsangYong

USA:                       Chevrolet, Chrysler, Ford, Jeep

Sverige:                Saab, Volvo

Tyskland:           Audi, BMW, Mercedes-Benz, MINI, Smart, Volkswagen

Italien:                  Alfa Romeo, Fiat

Storbrittanien: Jaguar, Land Rover, Vauxhall

 

Mærkerne er placeret efter moderselskabets adresse og ikke produktionsland

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS