Første kig på elbilerne Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
TEKST Morten B. Bek FOTO PR
Jeg tror, det må være med sorg i stemmen, når formanden på Citroëns fabrik i Spanien i juli trækker i bremsen til samlebåndet – og produktionen af Grand C4 Spacetourer slutter. Ikke bare en pause, men den endegyldige slutning.
Grand C4 Spacetourer? Måske det hjælper, hvis jeg siger C4 Picasso eller Xsara Picasso. Citroëns engang så populære MPV. Modellen som Citroën i slutningen af 1990’erne måtte betale maleren Picassos arvinger fyrsteligt for at få lov at bruge. Ikke at Xsara Picasso, den første til at bære navnet, var som et skønt maleri.
Men elsket, det var den æggeformede MPV. Danskerne elskede den, og vores europæiske brødre og søskende lige så. Variabel, venlig og vellidt. Xsara Picasso var komfortabel som få, udstyret med små borde på bagsiden af forsæderne, som var perfekte til juicebrikker og Gameboys.
Kunderne elskede den runde og rare Citroën. Kunderne elskede MPV’er for de mange muligheder og den gode plads. Bemærk, at det hele er datid. Ingen elsker i dag MPV’erne, som de gjorde engang. Kærligheden er forsvundet, og mens de fleste af klassekammeraterne allerede er stukket af, så slutter det altså først for Grand C4 Spacetourer i juli i år.
Picasso-delen af navnet er forsvundet (måske det var for dyrt at betale de grådige Picasso-arvinger i forhold til den formindskede produktion?), og det samme er den korte version af MPV’en. Den C4 Spacetourer, der lige nu stadig er i produktion, er Grand-udgaven, den lange, med plads til syv personer.
Citroën stopper, mens legen er god. På godt og ondt. I afdelingen for det gode: Det nytter ikke at blive ved med at producere en MPV, når kunderne hellere vil have en crossover eller en SUV. I afdelingen for det onde: Grand C4 Spacetourer er en bil, mange bør savne.
Fordi den er komfortabel, som en familiebil skal være det. Fordi den har plads og praktiske sider som få andre biler. Fordi den både er lækker, velkørende og mere spændende end en C3 Aircross. En af de bedste biler, Citroën har lavet i mange, mange år.
LÆS OGSÅ | Citroën C5 X er topmodellen for de velbeslåede
Køb den mens du kan. Den fås stadig. Med 1,2-liters benzinmotor, en frisk en med tre cylindre og 130 hk, og det mest nødvendige udstyr til 320.000 kr. Eller med 1,5-liters diesel med 130 hk, automatgear og en masse luksus til 435.000 kr.
I det hele taget: Hvis du vil have en klassisk MPV fra ny (så klassisk som noget der først rigtigt opstod i 1990’erne kan være), skal du have fart på. Renault Scenic er udgået, så tilbage står vi med Ford S-Max og Galaxy (lever kort tid endnu), VW Touran (ID Buzz bliver dens endeligt) og Maxus Euniq5.
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.