Cult Excalibur solgt på Xpress Bilsalg

Cult Excalibur solgt på Xpress Bilsalg
03/11/2016 Ebbe Sommerlund

Det er mest helt almindelige biler, der bliver solgt på Xpress Bilsalg. Helt almindelige hverdagsbiler ejet af helt almindelige mennesker. Men en gang imellem sker der noget særligt. Det kan være noget særligt, der lugter lidt af hverdagbil af den potente slags – Mercedes-Benz C63, Audi S4 eller lignende og så kan det være totalt over the top specielle biler. Som for eksempel denne Excalibur fra 1973.

Måske kender du bilen for den har været landet rundt mange gange, og den har været fyldt til randen med søde piger i ikke alt for meget tøj. Det er en cult-bil – ja, altså energidrik-selskabet Cult der har ejet bilen.

Men en Excalibur er skam i sig selv en kultbil. Denne er en Series II Phaeton – altså en bil der kun er bygget i 270 eksemplarer på fabrikken i Milwauke i Wiconsin, USA.

Excalibur Series II

Inspireret af Mercedes-Benz racerbil

Da Excalibur kom frem i 1960’erne skulle den ligne en klassisk bil fra 1930 – den var det man kalder en neoklassisk bil – altså en nyklassisk bil. I dag er det nærmere bare en klassiker, og sjovt nok er der faktisk en anden Excalibur Series II Phaeton til salg i Danmark – den kan du se her. (hvis den stadig er til salg.)

En spøjs detalje er de seks afgangsrør fra motorrummet. De er ikke pral – tværtimod for en Excalibur har altid en V8 gemt under den lange front. Grunden hertil er formentlig at Excalibur er inspireret af en Mercedes-Benz SSK racerbil. Den havde tre afgangsrør fra en rækkesekser – godt nok kun i den ene side.

Excalibur Series II

Selvom Excalibur ikke blev produceret i stort antal, så levede selskabet i 30 år. (1965-1995) Stilen var den samme klassiske stil – delt op på fem generationer. Phaeton er modellen med bagsæder og roadster er en to-personers.

Den var født som en klasssisk bil og i dag er den det mere end nogensinde. Gennem hele fabrikkens historie lagde ejerne vægt på at producere så meget som muligt selv, men motoren var altid købt hos andre fabrikker, og du kan sikkert også kende baglygterne fra en anden bil.

 

 

 

 

 

Læs mere

Nissan Figaro (nyklassisk japaner)

Xpress Bilsalg – sælg din bil på tre dage

Excalibur Series II Excalibur Series II Excalibur Series II Excalibur Series II