Test: Er Cupra Born VZ den elektriske tids GTI?
Den kompakte Cupra Born VZ har 326 hestekræfter, baghjulstræk og elektronisk styret undervogn – og lang rækkevidde. Er den bare hurtig eller også sjov?
Tekst: Simon Hallenslev
Foto: /Reddit
En dansk Tesla-ejer er, måske uden sit vidende, gået viralt i internationale bilkredse. Vedkommende er fotograferet i et lyskryds i Randers i sin Tesla Model S, som har fået stor opmærksomhed for sin ombygning.
Set forfra ligner den nemlig en Lamborghini Huracan. Kofanger og forlygter fra den italienske superbil er nemlig sat ind i stedet for den klassiske Tesla-front.
Det hele starter på Reddit, hvor en bruger poster tre halvgrynede billeder i forummet /WeirdWheels. Et forum, hvor folk deler billeder af biler i obskure afskygninger – og her må man sige, at den danske Tesla passer ind.
Opslaget på Reddit får hurtigt mere end 1.000 upvotes, hvor de altid kritiske, anonyme internetbrugere faktisk ikke dømmer ombygningen ude. Adskillige brugere tilkendegiver, at ombygningen fungerer bedre, end de havde troet.
Opmærksomheden får først bilmediet CarScoops til at lave historien, hvorefter verdens største elbilmedie, InsideEVs, også bringer billederne af den dansk-italienske Model S.
LÆS OGSÅ | Ugens fund: Elon Musk-signeret Tesla Model Y til den helt store Tesla-fan
Ser man på specifikationer som hestekræfter og acceleration, har Tesla Model S og Lamborghini Huracan lidt til fælles. På højde og drøjde er de derimod ret forskellige, hvilket gør ombygningen ret vild. På underlig vis ser Lamborghini-fronten nemlig ud til at harmonere ret godt med linjerne på Model S.
Den helt store bilnørd vil vide, at det næppe er fronten fra en ægte Lamborghini Huracan, der er smidt på den sorte Tesla fra Randers. Italieneren måler nemlig over 4 cm mindre i bredden end amerikaneren. Alt tyder derfor på, at det er et kit, der er tilpasset Model S – men det er lige meget, fordi det faktisk fungerer!
Hvad mener du? Holder Lamborghini-ombygningen af den danske Model S?
Den kompakte Cupra Born VZ har 326 hestekræfter, baghjulstræk og elektronisk styret undervogn – og lang rækkevidde. Er den bare hurtig eller også sjov?
Den store Kia EV9 bliver nu hurtigere og sjovere. Med cirka 509 hestekræfter, adaptiv undervogn og kunstige gearskift kan den blive den sjoveste store elbil.
En af årets mest interessante elbiler er Renault Scenic E-Tech. Nu har vi fået den til test i nogle måneder for at finde ud af, om den er et godt køb.
Hyundai Ioniq 9 er både stor i størrelsen og stor på rækkevidde. Den nye syvsæders elbil fra Hyundai er over fem meter lang og har en rækkevidde op til 620 kilometer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.