juli 2, 2024

Danskerne køber flere nye elbiler end nogensinde før – men hvad med de brugte?

Vi er nu halvvejs igennem 2024, og status på bilsalget er, at danskerne køber flere nye elbiler end før – men fortæller brugtmarkedet den samme grønne historie?

TEKST Simon Hallenslev FOTO Bilbasen

Brancheorganisationen Mobility Denmark gør status over personbilsalget i første halvår af 2024. I årets første halvdel kom der lige knap 39.000 nye elbiler på vejene i Danmark.

Fremgangen betyder, at hele 45 procent af de nye biler i første halvår af 2024 var elektriske. El var dertil også det mest populære drivmiddel mod 21,8 procent benzin og 5,6 procent diesel. Det er første gang, at elbilerne har været de mest foretrukne i alle seks måneder af en halvårlig periode.

Danskerne viser elbilsind mere end nogensinde før, når det kommer til nye biler, og selvom brugtmarkedet halser lidt efter, er der også tydelige elektriske tendenser at spore.

Populære modeller – nye som brugte

Tallene fra Mobility Denmark taler et tydeligt sprog, når det kommer til de mest populære nye biler i 2024. Tesla tager første- og andenpladsen med Tesla Model Y og Model 3, der har solgt i henholdsvis 4.949 og 3.538 eksemplarer. Dernæst følger Audi Q4 e-tron med 2.800 solgte og VW ID.4 med 2.565 solgte.

Kigger man på brugtmarkedet er det de samme modeller, der topper søgningerne på Bilbasen. Tesla Model Y og Model 3 er de mest populære modeller på Bilbasen, skarpt efterfulgt af Skoda Enyaq, der vandt Årets Brugtbil 2024. Den tjekkiske elbil har ligget i spids blandt Bilbasens søgninger længe mens den blandt andet grundet leveringsvanskeligheder ikke er at finde i top-10 af nybilssalget.

Herefter følger de brugte VW ID.4 og Audi Q4 e-tron i omvendt rækkefølge af nybilssalget, hvor folkevognen er den mest populære af de to. VW ID.3 findes også i toppen af Bilbasens statistik, mens den ikke optræder i top-10 fra Mobility Denmark.

Antallet af søgninger er en god indikator for, hvordan tendenserne bevæger sig på brugtmarkedet. Spørger man Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen, så slår elbilsalget på brugtmarkedet også alle forhenværende rekorder, selvom andelen af brugte elbiler, der bliver solgt, endnu ikke er på højde med tendenserne fra nybilssalget:

Udgangspunktet for de brugte elbiler er selvfølgelig lavere, fordi elbilerne stadig er forholdsvist nytilkomne på brugtbilmarkedet. Alligevel er væksten tæt på 100 procent sammenlignet med sidste år, og vi kan godt forvente omkring 9.000 solgte elbiler på brugtbilmarkedet alene i Juni” siger Jan Lang og konkluderer, at elbilsindet altså også lever i bedste velgående på brugtmarkedet.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Find brugte Tesla Model Y til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS