januar 12, 2017

De mest støjsvage biler

Hvis du vil have den mest støjsvage bil, så er det værd at tage et kig på Vi Bilägeres måling af støjniveauet i 50 biler.

Det mest overraskende på listen er ikke, at Mercedes-Benz S-klasse er den mest tyste, men mere at en Volvo 240 GLT fra 1991 sniger sig ind på en 9.-plads. Faktisk er den mere støjsvag på alle de målte parametre end en ny Volvo V40 D2.

 

Listen er naturligvis ikke komplet, og der mangler også konkurrenter til vinderen, da hverken BMW 7-serie, Audi A8 eller Jaguar XJ er repræsenteret. Ser man i klassen lige under, er det Volvo V60 Cross Country D4, der er bedst, tæt fulgt af Audi A6 Avant 2,0 TDI 190 og Volvo V90 D5. Volvoens støjniveau er faktisk kun det halve i forhold til Mercedes-Benz C220d 4matic.

Alligevel er C220d behagelig i følge Vi Bilägere og det er ikke et problem at føre en samtale – det er noget sværere i en Kia Cee’d SW 1.6 – den støjer dobbelt så meget som en C220d.

Mercedes-Benz S 350 BlueTec (W 222) 2012, Lack: anthrazitblau metallic, Ausstattung: Leder Exklusiv tiefseeblau/seidenbeige

Mercedes-Benz S er mest støjsvag i testen, men bruges som reference, da ingen anden luksusbil i den klasse er testet

Kabinestøj er ikke bare støj

Som du sikkert selv har oplevet er støj ikke bare støj. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvilket frekvensområde støjen befinder sig i. En hyletone behøver ikke at være ret høj for at være irriterende, og selv lave knirkelyde kan drive de fleste til vanvid.

Vi Bilägere har målt støjen ved forskellige frekvenser, men har rangordnet bilerne efter støj ved 110 km/t på grov asfalt.

 

Udvalgte placeringer:

  1. Mercedes-Benz S-klasse
  2. Volvo V60 Cross Country
  3. Audi A6 Avant

 

Bilejerne selv peger på BMW, Nissan og Volvo som mest støjsvag

Når bilejerne selv bliver spurgt er det dog BMW, Nissan og Volvo, der skiller sig positivt ud. I AutoIndex-undersøgelsen i Danmark, Norge og Sverige er det således BMW 5-serie, Nissan Leaf og Volvo V70 der har de mest tilfredse ejere, når der skal gives point for lydbilledet i bilen.

 

 

 

Du kan læse hele testen her for 30 svenske kroner.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS