Kategorier
Nyheder

Delebiler i luksusklassen

Idéen om delebiler har aldrig slået igennem i Danmark i modsætning til fx USA. Men et nyt, intelligent delebilskoncept giver nu virksomheder mulighed for at spare på transportudgifterne.

I erhvervslivet oplever man ofte, at virksomheder deler fx reception, mødelokaler, IT-udstyr og andre faciliteter, hvilket både udnytter ressourcerne bedre og sparer begge virksomhederne for penge. Det samme gør sig dog sjældent gældende mht. transport, og ofte står firmabiler ubrugt hen det meste af tiden, men det har den tyske virksomhed AlphaCity lavet om på. De har introduceret et delebilskoncept, hvor virksomhederne i stedet for at have én bil knyttet til hver medarbejder, kan nøjes med kun at have en meget mindre pulje af biler til fælles afbenyttelse. Dette er en markant besparelse for virksomheden, og samtidig fører de færre biler til en mindre belastning på miljøet. Og bilerne spænder lige fra BMW til MINI, så der er noget for enhver smag – og behov!

Virksomheden kan desuden opnå rabat på leje af AlphaCity bilerne, hvis den stiller sin flåde af biler til rådighed for medarbejderne uden for arbejdstid. Efter kl. 16.30 kan en medarbejder logge sig på bilen som privat bruger og bruge bilen til private gøremål indtil næste dag kl. 8, hvor bilen igen skal stå til rådighed for virksomheden. Systemet sørger automatisk for afregning af den private leje og det erhvervsmæssige forbrug af bilen – uden at skabe problemer skattemæssigt.

Allerede nu har Rambøll – som den første virksomhed herhjemme – indgået aftale om at teste det nye system.

”AlphaCitys delebilskoncept giver os mulighed for at kombinere to vigtige forhold, når vi taler Rambøll og mobilitet. Det ene er besparelser i kraft af en bilflåde, der benyttes hele døgnet. Det andet er, at vi kan tilbyde endnu et personalegode, som giver vores medarbejdere adgang til delebiler og dermed nye muligheder for mobilitet og fleksibilitet i deres privatliv. Og dét, at der allerede til efteråret bliver mulighed for at integrere elbiler i konceptet, gør det ikke mindre interessant,” siger Johnny Jacobsen, funktionschef i Rambøll.

Fakta: Sådan fungerer AlphaCity

  • AlphaCity udlejer en flåde af de nyeste BMW og MINI biler til virksomhedens eksklusive brug i hverdage mellem kl. 8 og 16.30.
  • Virksomheden kan vælge enten at have rådighed over bilerne 24/7 eller kun i almindelig arbejdstid (8-16.30).
  • Et intuitivt bookingsystem og nøglefri adgang til bilerne gør det muligt for medarbejderne at benytte sig af bilerne efter behov.
  • Uden for arbejdstid kan bilerne lejes af medarbejderne, men også af naboer eller ansatte fra nabovirksomheder.
  • Ved privat leje af bilen i en weekend fra København til Aarhus og retur kan der spares 40 % sammenlignet med en almindelig udlejningsbil.
  • Alt styres og administreres af AlphaCity, herunder reservationsplatforme, flådestyring og levering af serviceydelser i forbindelse med de ansattes medlemskab.
  • AlphaCity er et koncept under fleet management firmaet Alphabet, der er en del af BMW Financial Services under BMW Group.

Følg os på Facebook og Google + og se flere nyheder og debatter.