november 22, 2023

Delebilerne droppes: Share Now lukker i Danmark

Selvom delebiler spås en stor rolle i fremtidens transport og mobilitet, er det nu slut med delebiler fra Share Now i Danmark.

TEKST Simon Hallenslev FOTO Share Now PR

Folk fra København og omegn har efterhånden vænnet sig til delebilerne med blå skrift, der holder på hvert andet gadehjørne. Dem, der let kan lånes, når man skal til julefrokost i den anden ende af byen eller blot transportere et DBA-fund, der er bycyklen overlegen.

Firmaet Share Now har udbudt delebiler til københavnerne siden 2015 og har i dag over 700 biler, der kan deles af 130.000 tilmeldte kunder – men nu er det slut. Arriva Danmark, der har drevet Share Now fra begyndelsen, lukker nu ned for den populære delebilstjeneste.

Bus- og togdriften trækker

Det er Stellantis, der siden 2022 har ejet Share Now på verdensplan, efter de købte tjenesten fra BMW og Mercedes. I Danmark er det dog Arriva, der har drevet delebilerne, og det er samme Arriva som dem, der driver store dele af den danske bus- og togdrift.

Det er netop et øget fokus bus- og togdriften, der gør, at Arriva Danmark nu lukker for delebilstjenesten.

»At drive en delebilservice i København kræver samtidig en investering, også i fremtiden. Og dér er vi som virksomhed i en situation, hvor vi er nødt til at fokusere og målrette vores ambitioner og investeringer i kerneforretningen, som er drift af busser og tog« siger direktør for Arriva Danmark, Marianne Bøttger, i en kommentar til Berlingske.

I dag køres der over 1 million ture på tværs af de 700 delebiler. Fraværet af de mange BMW i3, Peugeot e-208 og Fiat 500e i de københavnske gader efterlader lidt af et delebilshul. Et hul, som tjenesterne Kinto Share, LetsGo og Green Mobility må slås om at udfylde.

Share Now fortsætter driften af delebilstjenesten i København frem til den 29. februar 2024. Indtil da vil man fortsat kunne bruge delebilerne, som man plejer.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS