april 11, 2023

Den er god nok: Lexus laver en stor MPV til europæerne

Lexus har i tre år solgt MPV’en LM i Asien, og det er den nye udgave af den store familiebil, der kommer til Europa. Et usædvanligt valg.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Der tikker mange mails ind om kommende premierer på nye biler. Nogle af de mails overrasker ikke. Vi ved, at en ny Mercedes E-Klasse er tæt på verdenspremiere, så mailen fra tyskerne var ventet.

Engang i mellem er der overraskelser i indbakken. Som dagens pressemeddelelse om den nye Lexus LM. Hmm, LM. Det navn virker bekendt, men. Det er en stor MPV, vist første gang i april 2019, som har været til salg flere steder i Asien siden 2020. Umiddelbart ikke noget, der har med det europæiske og slet ikke det danske marked at gøre – men pressemeddelelsen siger noget andet.

LÆS OGSÅ | Kan Lexus RZ 450e levere, hvor Toyota BZ4X ikke gør det?

Der er premiere på anden generation af den store MPV den 18. april, og “den introduceres som ny model i mærkets modelprogram i Europa, og den helt nye LM sigter efter at levere ultimativ bekvemmelighed og komfort.”

En MPV er et usædvanligt valg til Europa

Med undtagelse af billedet herover, som Lexus har udsendt som en appetitvækker, er billederne her på siden af den første generation LM. At dømme efter billedet af den nye, som kun viser en del af bagdør, bagstolpe og tag, forbliver LM en stor bil. Designet, kunne det tyde på, vil ændre sig markant i forhold til den første LM-model, men det er umuligt at se, om bilens længde (504 cm) ændrer sig.

LÆS OGSÅ | Første tur: Ny Lexus RX rykker op i klassen som plug-in hybrid

LM er baseret på Toyota-modellen Vellfire/Alphard, som produceres med 3,5-liters V6-motor og som hybrid med 2,5-liters motor. Om den nye LM bliver udstyret med samme motorer, fortæller de få linjer i pressemeddelelsen ikke, men i så fald vil kun hybriden være relevant i Europa.

Spekulationer på det store internet går på en fuldelektrisk LM, og det er der da også chance for.

Om der er strøm eller benzin i drivlinjen, så er det et usædvanligt træk af Lexus at introducere en stor MPV i Europa. Det ville være mere relevant med en ny crossover eller SUV, men måske Lexus kan overraske os lige så meget med salg af bilen, som de kan med selve nyheden om LM.


Brugte biler fra Lexus til salg på Bilbasen

Se flere brugte biler fra Lexus til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS