marts 2, 2023

Den store Kia EV9 nærmer sig

EV9 bliver den største Kia i Europa, og den store SUV får premiere midt i marts. EV9 vil kunne fås med syv sæder og er, som EV6, baseret E-GMP-platformen.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Elbilen EV6 har uvurderlig betydning for Kia. Den på alle måder velfungerende elbil er en bil, mange bare må eje, og EV6 er på samme tid en af de mest avancerede elbiler på markedet med 800 volt-teknologi, der tillader hurtigere opladning end i de fleste andre elbiler.

LÆS OGSÅ | Concept EV9 viser potentiel stor elektrisk SUV fra Kia

E-GMP-platformen er kernen i EV6, og mens den indtil videre kun bruges her og i Hyundai-modellerne Ioniq 5 og Ioniq 6, er den næste Kia med E-GMP-platformen tæt på premiere.

Kia tænker ikke småt, og koreanerne har med den nye EV9 tunge konkurrenter som Audi Q8 E-Tron og Mercedes EQE SUV i sigtekornet. EV9 vil også være i klasse med nye kinesiske modeller som BYD Tang, NIO EL7 og XPeng G9.

EV9 vil kunne fås med syv sæder, og der er tale om en SUV større end Sorento

Bastant og kantet design – og syv sæder

Tilbage i november 2021 præsenterede Kia konceptbilen Concept EV9, og koreanerne har siden vist den kommende EV9 i kamuflagetøj og under kørsel i terræn, men det er først nu, vi kender tidspunktet for SUV’ens endelige verdenspremiere.

LÆS OGSÅ | Kia EV6 GT med 585 hk koster 599.900 kr.

I midten af marts, om cirka to uger, viser Kia både eksteriør og interiør, og så går der endnu to uger, før alle de tekniske detaljer for EV9 afsløres. Bliver EV9, som konceptbilen, 493 cm lang, og vil den have samme batteristørrelser som EV6? Om under en måned ved vi mere.

EV9 vil blive den største bil, Kia sælger i Europa. Den bliver stor nok til at kunne fås med op til syv sæder, og de to nye og meget mørke billeder, som viser fronten og EV9 i profil, viser et kantet og bastant design.

To korte videoer fra Kia viser også bagenden og baglygterne skråt bagfra, ligesom den ene video viser de specielle forlygter med små L-formede LED-elementer, der gemmer sig i grillen.

LÆS OGSÅ | Hyundai klar til at udvide Ioniq-familien

Den nye Kia EV9 får følgeskab af en lignende SUV fra Hyundai, som vi forventer vil få navnet Ioniq 7. Den vil sandsynligvis også blive offentliggjort i løbet af 2023.


Brugte Kia EV6 til salg på Bilbasen

Se flere brugte Kia EV6 til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS