februar 16, 2017

Ugens fund: Diesel med 313 hk og god plads

Audi SQ5 er en svær bil at beskrive. Det er en SUV altså en sports utility vehicle, der kan slæbe en båd eller en hestetrailer, når bare du holder dig under 2.400 kg. Samtidig er det en ultrahurtig familiebil med 313 hk og en 0-100 tid på bare 5,1 sekund. Det gør den til hurtigste Q5 – den er endda hurtigere end den nyeste SQ5 med benzinmotor og 354 hk – den bruger nemlig 5,4 sekunder på at nå 100 km/t. Diesel-versionen bruger blot 5,1 sekund.

>Se Audi SQ5 til salg på BilBasen.dk<<

 

Så SQ5 selv i den netop udgåede model er en yderst potent maskine, og med lædersæder og en bunke luksusudstyr så er det en genial rejsevogn – og så kører den 14,7 km/l på en god dag.

Masser af moment i SQ5

Motoren er en V6 diesel med to turboladere – det giver 313 hk og 650 Nm. Og herligheden er parret med en otte-trins automatgearkasse og firehjulstræk, hvilket betyder, at du blot skal pege forhjulene i den rigtige retning og træde på speederen – SQ5 skal nok komme afsted. Udstødningssystemet er tilmed optimeret, så bilen buldrer lidt a la en V8, når den sætter af. Det er egentlig meget frækt, selvom det kun høres bagfra, når du står uden for bilen. Forenden lyder som enhver anden diesel med seks cylindre. Motoren er optimeret over et par omgange, så du kan også finde versioner med 326 og 340 hk.

I modsætning til Audi Q7, som er et ordentlig skur, så er de ydre dimensioner på en SQ5 harmoniske og den er lettere at komme rundt med i byen. Pladsen er passende for de fleste, så vi er egentlig ikke i tvivl om at SQ5 bliver en kultbil, hvis den ikke er det allerede. Den er under alle omstændigheder sej nok til at blive ugens fund på bloggen.

Bilen på billederne er til salg her.  Hvis ikke den altså er solgt

Audi SQ5 – 2013

Specifikationer

HK/Nm 313 hk / 650 Nm

0 – 100 km/t 5,1 sek.

Tophastighed 250 km/t

Km/l 14,7 km/l

Bredde 190 cm

Længde 463 cm

Højde 163 cm

Lasteevne 535 kg

Trækhjul Alle

Cylindre 6

Max. påhæng 2.400 kg

 

  Læs mere om Audi Q5

Luksusbiler med lav afskrivning

5 grunde til at købe en SUV. Og 2 til at lade være

 

Af Ebbe Sommerlund

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS