Kategorier
Elektrisk

Kan man leje en elbil?

Kan man egentlig leje en elbil i kortere tid, hvad koster det og hvordan fungerer det? Bliv klogere på hvordan du kan leje en elbil lige her.

Af: Bilbasen Blog / d. 16. april 2020

Hvis du kun har brug for en bil en gang imellem, er det dyrt at eje og lease en bil. I stedet kan du med fordel kigge på muligheden for at leje en bil, og hvorfor ikke leje en elbil?

Læs med her, hvor vi gennemgår mulighederne for at leje en elbil i korte tidsrum.

Sådan lejer du en elbil til korte ture

Du har flere forskellige muligheder for at leje en elbil, der går fra en enkelt tur til at leje på dagsbasis.

Hos virksomheder som ShareNow og GreenMobility kan du leje en el-bybil via deres app og køre afsted med det samme. Deres respektive flåder af bybiler finder du i og omkring København og Aarhus, og det er ret nemt at komme igang.

Du skal blot oprette dig som kunde hos firmaet og det er praktisk talt gratis hos dem begge. ShareNow opkræver godt nok 90 kr. i forbindelse med oprettelsen, men samtidig får du 90 kr. sat ind som kredit på din ShareNow-konto, som du kan bruge til at køre for.

LÆS OGSÅ | 2020 oversigt: Se alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Når du er oprettet, kan du bruge en app til at finde den nærmeste el-bybil og reservere den. Du benytter appen til at låse bilen op, når du står ved den og så er du klar til at køre.

Du kan køre hvorhen du vil indenfor landets grænser, men når du stiller bilen fra dig, skal du efterlade den i en specificeret zone, som virksomheden opererer i i enten København eller Aarhus. Du kan både afregne pr. minut eller købe et ønsket antal timer eller dage på forhånd. Når du er færdig, stiller du bilen og fortæller via appen, at din tur er slut.

Som udgangspunkt betaler du 4 kr. pr. minut, men du kan få minutprisen ned på omkring 2 kr. ved at købe en time- eller minutpakke eller have et fast abonnement.

Udlejning af elbil på dagsbasis

Hos de mere traditionelle biludlejningsfirmaer som Sixt, Car2go, Europcar og lignende kan du leje en elbil på dagsbasis. Der er lidt forskellige vilkår hos de forskellige firmaer, så vær opmærksom, inden du bestiller.

LÆS OGSÅ | Alt du skal vide om elbiler her

Dertil kommer at der typisk ikke er så mange elbiler i deres flåder, og du skal derfor enten være heldig eller tidligt ude, for at få fat i én.

Der kan være et ret højt depositum på elbilerne, især hvis de er nye. Priserne for at leje en elbil ligger på lidt over 300 kr. pr. dag for de billigere elbiler og 1.960 kr. pr. dag for en Jaguar I-Pace.

Privat udlejning af elbiler

Gennem GoMore kan du leje en elbil privat. Alt fra booking til betaling foregår gennem GoMore, så der er ordnede forhold for begge parter.

Du finder både Nissan Leaf, Renault Zoe og ikke mindst en god portion Tesla’er hos GoMore. Priserne afhænger både af biltypen og bilejeren. Mens en Leaf går for 250 kr. pr. dag ligger en Tesla mellem 700 og 1500 kr. pr. dag.

GoMore giver dig mulighed for at prøve en af de dyre elbiler, og bor du ikke i et område dækket af el-bybilerne, er GoMore et godt alternativ, hvis du mangler en elbil for en dag.