august 12, 2023

Elbilerne har aldrig været billigere – Se prisudviklingen her

Priserne på brugte elbiler slår bundrekord med det laveste prisindeks nogensinde før. Læs med og find ud af hvorfor her.

AF: Zacharias Lund

I de første syv måneder er der blevet solgt 2,7% flere brugte biler end samme periode i 2022. En stigende andel af de solgte biler er elbiler, hvilket der er en klar årsag til.

Ser man på priserne på de elektriske biler, har der været en tendens de seneste mange måneder, der tilsmiler køberne.

Prisindekset har været faldende, og det betyder at elbilernes priser konstant har været lavere end året forinden og i et historisk perspektiv, har de aldrig været billigere end nu.

Vi tager et kig på de fem mest søgte elbiler og hvordan deres priser har udviklet sig det seneste år.

Store prisfald

Når prisindekset er nede og runde 80,5, så betyder det, at priserne på elbilerne er godt 20% lavere end de var året før.

Tager man et kig på de fem mest søgte elbiler på Bilbasen, og ser på deres prisfald det seneste år, ser det således ud.

5. Audi Q4 E-Tron, for et år siden kostede den i gennemsnit 565.000 kr. på Bilbasen. I dag er gennemsnitsprisen nede omkring 483.000 kr., hvilket er et fald på 82.000 kr.

4. VW ID.4 havde en gennemsnitspris på 462.000 kr. i uge 31 2022, et år senere er priserne nede på omkring 376.000 kr., svarende til et fald på 86.000 kr.

3. Skoda Enyaq lå for et år siden til en gennemsnitspris på 495.000 kr. nu er priserne nede omkring 445.000 kr og godt 50.000 kr. lavere, hvilket dog er et lavere prisfald end gennemsnittet.

2. Tesla Model Y, der oplevede store prisnedsættelser, kostede for et år siden 588.000 kr. i gennemsnit på Bilbasen, i dag er gennemsnitsprisen 422.000 kr., hvilket er et fald på voldsomme 166.000 kr.

1. Som den mest søgte elbil på Bilbasen topper Tesla Model 3 listen, for et år siden kostede denne model 438.000 kr., hvor den på et år har taget et fald med 121.000 kr. og nu kan har en gennemsnitspris på 317.000 kr.

Liggedage

Ser man på de gennemsnitlige liggedage på Bilbasen, har elbilerne den seneste måned overtaget listen med hurtigst omsatte biler.

Hvor de to Tesla modeller Y og 3 har ligget i toppen de sidste mange måneder, men det er der altså lavet om på i juli måned.

Blandt andet finder man nu Polestar 2 på en 4. plads, da den i gennemsnit bliver omsat på 22 dage.

Overraskende nok har Volkswagen ID.4 overtaget 2. pladsen fra Tesla Model 3, da den elektriske Volkswagen i gennemsnit omsættes på 19 dage, hvor Teslaen i gennemsnit skal bruge en dag mere.

I toppen finder man dog stadigvæk Tesla Model Y, der i gennemsnit bliver omsat på 13 dage.

Del artikel:

Flere Volkswagen ID.4 til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS