Audi A3 32 Quattro
august 14, 2017

En Audi med R32-motor. Og så er den billigere end en VW

Af: Ebbe Sommerlund  / d. 14. august 2017

Golf R32 er lidt af en legende, men hvad mange ikke ved, er, at du kan få den samme drivlinje i en Audi A3. Endda til færre penge.

 

Udstødningsrørene afslører Volkswagen Golf R32

En ulv i fåreklæder

Mens en VW Golf R32 skriger på opmærksomhed fra spoilere, forkromet grill og semicenterudstødning (Elle hvad man nu kalder de spredte rør), så er en A3 3,2 Quattro nærmest lidt kedelig at se på. Der er ikke rigtig noget, der indikerer at dette er en superhurtig raket med 250 hk. Men det er en del af charmen – man kan næsten kalde den en sleeper. Altså en kedeligt udseende bil, med masser af power.

Audi A3 32 Quattro

Audi A3 3,2 Quattro handler mere om det indre end det ydre.

>>Søg Audi A3 3,2 Quattro på Bilbasen<<

Mens R32 vækker stor opmærksomhed og har masser af lækre detaljer i kabinen, så er den generelle kabinekvalitet i A3 lige en tand over den, du finder i R32. Der er bare ikke så meget lir i Audien. Lige præcis kvalitetsfornemmelse i kabinen var Golf fems akilleshæl.

Lige præcis på den Audi, vi ser på billederne ville jeg skifte radioen og fælgene til originale dele. Men med en salgspris på under 150.000 kr, så er der også bedre råd til den slags end i en Golf R32, der snildt koster næsten 100.000 kr. mere. De fleste til salg har manuelt gear, men de findes også med S-tronic/DSG- automatgear, og det fungerer rigtig fint.

Audi A3 32 Quattro

Vi ville nok skifte radioen til en original fra dba eller ebay.de

Mere sexet lyd end S3

Der er ingen tvivl om at S3 er mere skarp, mere sprød og mere sexet. Men på ét punkt kan 3,2 Quattro godt følge med – for en S3 har en turboladet 2,0 liters motor med fire cylindre. Det er smart, når man taler vægt kontra effekt, men seks propper lyder bare 50 pct. bedre – mindst. På papiret er S3 mere økonomisk, men i praksis kører både S3 og 3,2 Quattro lige under 10 km/l for de fleste ejere.

Forvent dog ikke samme rabalder som i R32 for lydbilledet er også tonet ned, men du er alligevel aldrig i tvil om at dette ikke bare er en ordinær 1,6.

Audi A3 32 Quattro

Billigere end R32

Det paradoksale er at A3 3,2 Quattro er noget billigere end Golf R32 – det er sjældent set, at Audi indtager den position. Men du skal naturligvis regne med at en R32 er en klassiker allerede, mens en Audi 3,2 Quattro formentlig aldrig bliver det. Den vil med stor sikkerhed altid være fanget under fåreskindet. Men det er ikke nødvendigvis så skidt; Den ved, at den er en ulv, og det ved du også.

Audi A3 32 Quattro

 

 

Specifikationer

Audi A3 3,2 Quattro 2006

HK:/Nm 250 hk / 320 Nm
Hastighed: 0 – 100 km/t 6,4 sek
Tophastighed: 250 km/t
Benzinforbrug: Km/l 9,4 km/l

Læs mere

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS