juli 4, 2014

En veninde får feber …

Af Malene Raith, journalist og bilblogger på  Pret-a-partir

”Aj, det mener du ikke … den ligner jo en sko!” udbryder jeg og griner.

Min veninde forsøger at opretholde en alvorlig mine, mens hun holder sin iPhone op foran mig med et billede af en Lada Niva:

”Den er altså superhip, og så siger de, at den kan repareres med en ispind …”

Super. Det kan den nemlig, og det er jo noget, hun og jeg er ovenud eksperter i; ordne biler med ispinde. Not …

Men hun har fået et flip. Nu vil hun have bil, det skal være lige nu, og hun har googlet rundt på nettet hele weekenden. Problemet er, at hun har et begrænset budget.

”Men tjek nu lige finansiering af nye biler eller privat leasing,” foreslår jeg fornuftigt, ”så skal du heller ikke spekulere på reparationer.”

Hun rynker bare på næsen.

”Nye biler har altså ingen personlighed,” fejer hun mig køligt af. Hun er klar til kontant afregning og til at tage udfordringerne, som de kommer. Hvis de kommer.

”Der står nemlig alle vegne, at den altid kan starte …”

Jeg kløjs næsten i mit glas rosé, men får stoppet grineanfaldet i tide.

For jeg har jo fanget det: hun er forelsket. I den dersens Lada. Og den lysegrønne tanke om at køre ud i den solrige danske sommer og blive dus med himlens fugle i et anderledes, kult og spændende stykke køretøj.

”Har du tjekket brændstoføkonomien?” afbryder jeg hendes drømmescenarie.

pret a partir 3

”Øhm, de siger, at det er omkring 10 kilometer på literen,” svarer hun.

Hmpf …

”Nåh. Ja, men så skal du regne med, at det nok snarere er 6-7 …” jeg fortsætter med at remse en hel masse andre ting op for hende, som hun skal være opmærksom på. Med eller uden ispind.

Min mand dukker op og blander sig i samtalen. Han giver hende ret i, at bilen er super cool, men har en tilføjelse:

”Prøv lige at køre en tur på motorvejen i den …”

Han ved, at hun vil blive overrasket over larmen, og hvor primitiv den type vogn er. Et kort øjeblik ser det ud som om, han har ramt noget rigtigt, men så får hun igen et luret smil på læben.

For hun har feber, Ladafeber, og selvom hun har taget os med på råd, virker vores panodiler overhovedet ikke.

Inden sommeren er omme kommer hun sikkert stolt dampende i en Lada Niva. Og jeg håber naturligvis, at hun sætter vores skeptiske synspunkter til skamme.

Jeg tror det bare ikke. Men det er sådan set også ligegyldigt, for det er jo almen viden, at man aldrig skal komme imellem en kvinde og hendes sko.

lada niva

Du kan se Lada Niva i videoen her

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS