oktober 1, 2014

Her er de bedste vinterdæk 2014

Hvert år tester den tyske bilistorganisation ADAC vinterdæk og danske FDM er med. Testen er et stort setup med masser af testkørsler og målinger og til sidst findes de bedste dæk – og de dårligste.
I år har ADAC taget nogle helårsdæk med i testen og lad os bare sige, at helårsdæk ikke er nogen god løsning. Eller som Søren Rasmussen, testredaktør på FDM Motor udtrykker det: Trods flere tilløb er det endnu ikke lykkedes at lave et godt helsårsdæk. Tværtimod kan man sige, at de testede helårsdæk tager det dårligste med fra både sommer- og vinterdæk.

Så glem alt om helårsdæk.
Når blikket vendes mod vinterdækkene, så har ADAC i år testet dæk i størrelserne:
175/65-14 der er et typisk mikrobilsdæk og 195/65-15 der er gængs størrelse i Golf-klassen.

Og for at gøre en lang historie kort, så er kina-dæk stadig noget skrammel. De bedste vinterdæk er pt er:

175/65-14
Continental ContiWinterContact TS850
Dunlop SP Winter Response 2
Michelin Alpin A4
Firestone Winterhawk 3
195/65-15
Continental ContiWinterContact TS850
Bridgestone Blizzak – LM 001 1
Dunlop SP Winter Sport 4D
Semperit Speed-Grip 2

Alle disse dæk ligger i den bedste kategori, som ADAC med tysk ordenssans og sømmelig mangel på overdrivelse kalder for GOD.

 

 

Læs mere om testen her
Eller hos ADAC, hvis du er tyskkyndig, så er dataene her mere udførlige

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS