august 9, 2023

Færre elbiler bliver sat ned i pris

Tendensen med mange og store prisnedsættelser på brugte elbiler ser ud til at være brudt, men en ny og kedelig en breder sig.

TEKST Zacharias Lund FOTO Morten B. Bek

De mange prisnedsættelsers tid er forbi og færre elbiler bliver sat ned i pris. Faktisk er antallet af prisnedsættelser ikke set lavere siden uge 52 i 2022. I den forgangne uge blev kun 351 brugte elbiler sat ned i pris.

Det er en dårlig nyhed for de købere, der er på jagt efter en brugt elbil, da der ikke kun er udsigt til færre prisnedsættelser, men også hvor meget elbilerne bliver sat ned i pris er mindre end tidligere.

I hvilken prisklasse bliver flest elbiler sat ned, og hvad bliver en brugt elbil i gennemsnit sat ned med nu? Det kan du læse mere om her.

Priserne sænkes mindre

I takt med at færre brugte elbiler sættes ned i pris, bliver det gennemsnitlige prisnedslag også markant mindre.

Prisnedsættelserne toppede i midt juni, hvor 785 elbiler blev sat ned i pris, sammenlignet med tallene fra sidste uge, der lød på 351, er det altså over en halvering af elbiler, som bliver sat ned i pris.

Ser man derefter på de gennemsnitlige nedslag, blev elbilerne i gennemsnit sat ned med 16.308 kr. i juni, hvor de nu kun bliver sat ned med 12.309 kr. Udover en halvering af antallet, bliver elbilerne nu også sat ned med 4.000 kr. mindre end for under et par måneder siden.

En bestemt prisklasse

Det er især i prissegmentet 400.000-500.000kr. at elbilerne bliver sat ned i pris. Faktisk udgør prisnedsættelserne i denne prisklasse en tredjedel af alle prisnedsættelserne på elbilerne. Og det på trods af, at udbuddet kun udgør en femtedel af de samlede elbiler.

Sådan har det været de sidste mange uger og det er en tendens, der fortsætter lidt endnu. I denne prisklasse finder man blandt andet Skoda Enyaq, Volkswagen ID.5, Hyundai Ioniq 6 og Tesla Model Y

Det er typisk de dyrere elbiler, der bliver sat ned i pris, da det for eksempel er i segmentet 500.000-599.999kr. at næstflest elbiler bliver sat ned i pris.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS