Spørg redaktionen

Må jeg holde på familie-parkeringen, selvom jeg ikke er en familie?

Af i Spørg redaktionen

 

Hej Bilbasen,

Jeg er lige flyttet i hus, og derfor er jeg nu særdeles hyppig gæst i Ikea.

Under mit seneste besøg bemærkede jeg, at der tæt på indgangen er nogle dedikerede familie-parkeringspladser. Jeg var alene i bilen og havde intet imod at parkere længere væk, så det var ikke relevant for mig, men det har efterfølgende fået mig til at tænke over, hvad reglerne egentlig er for den slags parkeringspladser…

familieparkering reglerHvordan defineres en familie? Kræver det en bestemt størrelse bil? Er pladserne udelukkende for familier? Og hvad sker der, hvis man som ikke-familie parkerer på pladsen? Får man en parkeringsafgift?

Mvh. Rune

 

 

Hej Rune,

Umiddelbart er det jo svært at forestille sig, at Ikea skulle stå klar med bødeblokken, hvis du ikke har et par unger med på bagsædet.

Men på den anden side ved man jo aldrig med de der private parkeringsselskaber. Så vi har videresendt dit spørgsmål til Rikke Andersen fra Ikea’s danske kommunikationsafdeling. Her er hendes svar:

Familieparkeringspladserne er en del af vores familievenlige tilgang til vores kunder. Der er ikke nogen regel om, hvem der må bruge parkeringspladsen og derfor heller ingen kontrol eller bøder, hvis man parkerer der og ikke er en familie.

Vi har lavet familieparkeringspladserne større således, at børnefamilier har mere plads til at pakke ud og ind af bilen og der er mere plads til at få børn ud. Pladserne er også placeret tættere på varehusets indgang, så man undgår at skulle gå langt henover parkeringsarealet med børn.

Men alt i alt kan alle parkere der uden konsekvenser. Vi vil bare gerne sikre, at der er skabt gode rammer for kunder, der vælger at handle sammen med deres børn.

Så teoretisk set kan du altså uden frygt for bøderegn benytte familiernes forlomme. Også selvom du ikke er en familie. Men som familiefar opfordrer jeg selvfølgelig til, at du fortsat lader pladsen stå til os andre 😉

Vi håber, det var svar på dine spørgsmål.

Mvh. Esben Skrumsager

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen