maj 24, 2023

For første gang i 2023: Udbuddet falder

Antallet af brugte biler til salg falder og priserne følger med, men kun lidt endnu. Find ud af hvornår du skal slå til her.

Af: Zacharias Lund

Der skulle gå godt fem måneder af 2023, før udbuddet af biler til salg på Bilbasen faldt. Overordnet er det et marginalt fald, der dog har nogle interessante perspektiver med, som vi skal se nærmere på.

LÆS OGSÅ | Solidt salg af brugte elbiler fortsætter

Efterspørgslen på elbiler er fortsat højt og det bevidner et stødt stigende salg også om. Nu vender udbuddet af de eftertragtede elbiler og antallet falder, men det har ikke haft den forventede effekt på prisen endnu, så nu kan der være mulighed for at gøre en god handel.

2022 vs 2023

De første fire måneder er nu gået af 2023 og elbilsalget har for længst overgået det forgangne år. Tager man elbilsalget fra de første fire måneder og sammenligner med samme periode i 2022, så er det ikke overraskende, at elbilsalget i 2023 er 13,9% højere. Men hvad skyldes det så?

LÆS OGSÅ | Brugte elbiler i Danmark er billigere end nogensinde før

En af hovedårsagerne er uden tvivl priserne. Prisindekset for de brugte elbiler er markant lavere i 2023 end sidste år. I maj 2022 kostede en nyere, brugt elbil i gennemsnit 348.000 kr. I maj 2023 ligger gennemsnitsprisen nede omkring 252.000 kr. altså godt 28% lavere end sidste år.

Det betyder altså, at man får rigtig meget brugt elbil for pengene i 2023 – og det fortsætter lidt endnu.

Faldende udbud – faldende priser?

Da der fortsat er en stor efterspørgsel på elbilerne, kan det virke underligt, at priserne falder samtidig med en faldende udbud. Høj efterspørgsel plejer trods alt at betyde høje priser. Men den er god nok. Priserne på de brugte elbiler er fortsat faldende. Det er dog kun et spørgsmål om tid, før det ændrer sig.

Bilbasens markedsanalytiker, Jan Lang, forventer, at det faldende udbud inden længe vil medføre en stigning i priserne på de brugte elbiler, da efterspørgslen på disse stadig er højt.

I denne uge er godt 480 elbiler blevet justeret ned i pris. I gennemsnit blev priserne justeret med 13.234 kr, hvor der ugen forinden var blevet justeret 600 elbiler med 16.170 kr. i gennemsnit.

LÆS OGSÅ | Hvordan vælger du det rigtige billån?

Udbuddet af det samlede antal elbiler til salg røg sidste uge samtidig under 7000. Det hænger med stor sandsynlighed sammen med en stor efterspørgsel på baggrund af de lavere priser. Ikke desto mindre bevidner det om et udbud, der er stagneret en smule.


Brugte elbiler på Bilbasen

Find flere brugte elbiler på Bilbasen her.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS