||||
april 21, 2023

Ford F-150 Lightning er nu meget tættere på Danmark

Ford begynder nu at sælge den store elektriske pickup fra USA i Norge. Selv om den kommer til landet mod nord, er Danmark endnu ikke i planerne.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Bilbasen har haft fingrene i den (følg linket under næste afsnit), og nu kan norske kunder – som de eneste i Europa – købe den: Ford F-150 Lightning. Den enorme elektriske pickup fra USA tilbydes nu officielt i landet mod nord, og det sker, fordi Norge er “verdens hovedstad for elbiler”, som Ford skriver.

I Norge er 21 procent af alle indregistrerede personbiler 100 procent elektriske, og når det kommer til salget af nye biler, lå det i 2022 på cirka 80 procent elbiler. De imponerende tal, og det faktum at nordmændene er rigere end de fleste andre mennesker på kloden, skulle gøre det til en smal sag for Ford at sælge de F-150 Ligtning, som sendes til Norge fra fabrikken i Dearborn, Michigan.

LÆS OGSÅ | Video: Elektrisk drømmebil til håndværkeren

Der er, i hvert fald indtil videre, tale om et begrænset antal biler til Norge. F-150 Lightning introduceres på det norske marked i udgaven Lariat Launch Edition til en pris, der forventes at lande på 1.183.000 norske kroner.

452 hk og et batteri på 98 kWh driver F-150 Lightning

Når man regner godt og vel 1,2 mio. norske kroner om til danske kroner, bliver tallet til cirka 760.000. Det lyder meget attraktivt for den næsten seks meter (591 cm) lange pickup, men skulle F-150 Lightning på et tidspunkt komme til Danmark, bliver prisen sandsynligvis en anden.

I Norge koster den billigste Mustang Mach-E kun omkring 303.000 danske kroner, og i Danmark betaler vi 400.000 kr. for samme bil – og det kun frem til slutningen af juni, hvor den nuværende prisliste udløber.

Det hele er hypotetisk og kun tanker om, at F-150 Lightning på sigt kan komme til Danmark. Lige nu tyder intet på, at den elektriske pickup kommer til Danmark. Det begrænsede antal biler Ford sender til Norge skal konverteres, så de passer til gældende krav i Norge, og det er med til at gøre den store pickup dyrere, end hvis Norge (og Europa generelt) var tænkt ind i planen fra starten.

Produktionen i USA har været under pres fra starten, og det er en anden god grund til, at F-150 Lightning ikke sendes i hobetal til Europa. Det begrænsede antal til Norge kan til nød skubbes ind i et produktionsapparat, som er udvidet flere gange – og som skal produceres mange tusinde Lightning, som amerikanske kunder allerede har købt (en afløser til Lightning ventes i 2025).

LÆS OGSÅ | Ford Explorer – elbilen til en ny tid

F-150 Lightning fås i USA med batteri på 98 kWh og med 452 hk og med batteri på 131 kWh og med 589 hk, men Norge får kun udgaven med det mindste af de to batterier. Rækkevidden er 386 kilometer, men det målt efter den amerikanske norm fra EPA, som er noget mere realistisk end den europæiske WLTP-norm.


Brugte biler fra Ford til salg på Bilbasen

Se flere brugte biler fra Ford til salg på Bilbasen

9 ud af 10 kan spare i gennemsnit 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS