september 6, 2019

Ford Fiesta – Finalist i Årets Brugtbil 2019

Ford er næsten altid med i finalen i Årets Brugtbil. I år er det Fiesta, der er med til festen og det er der særligt tre grunde til

Af: Ebbe Sommerlund / d. 6. september 2019

Ford Fiesta er ikke helt så populær som konkurrenten VW Polo. Alligevel har den en særlig plads i mange motorjournalister hjerte. Den er nemlig dynamisk i sin måde at køre på. Den er komfortabel og sikker ved normal kørsel, men hvis du presser den lidt og slipper speederen søger den ind i svinget. Den slags dynamik er konkurrenterne fra Volkswagen Group ikke med på i samme omfang.

>> Find modellen til salg på Bilbasen <<

Det var første grund. Anden grund er absolut rimelige brugtpriser.

Tredje grund er værkstedsregningerne, som også ligger i den billige ende for klassen. På negativsiden tæller et interiør, der i bedste fald kan kaldes friskt og i værste fald rodet. Men alt i alt er en Ford Fiesta et fint brugtkøb.

Du kan læse om de andre finalister her: Årets Brugtbil 2019: Se de 5 finalister

Hvilke årgange?

Nomineret er modelgenerationen fra 2013 til 2017

LÆS OGSÅ: Guide til finansiering: Her er de vigtigste ord at kende, når du skal låne til bilkøb

Hvilke motorer er interessante?

Den tre-cylindrede Ecoboost motor har fra 100 til 140 hk. Den tilbyder godt moment og fornuftig brændstoføkonomi. Hvis du bare skal være billigst kørende, så gå efter 1,25’eren. Der er også en 1,6 liter diesel. Og som kransekagefigur er den kraftige ST-motor med 182 hk

Hvad skal du kigge efter?

Det bedst kendte problem på Ford Fiesta finder du på Ecoboost-motorerne. Tilslutningerne til kølevand på turboerne ruster, og Ford har malet en del over med maling. Hvis rørene ruster igennem, så koster det ca. 15.000 kr., så hold øje med det.

LÆS OGSÅ: Ford Ranger Raptor – så vild er den 

Hvad siger synshallerne?

De tyske synshaller melder om en bil, der ligger lige præcis gennemsnitligt i synsrapporterne. I betragtning af, at Ford Fiesta er en billig bil, så er det ikke dårligt.

Fakta om Ford Fiesta, årgang 2013-2017

Antal til salg                                                            332

Tidligere ejere rating                                            4,2/5

Reservedelsprisindeks                                          106 (1,0 SCTi 100)

Serviceprisindeks                                                   107 (1,0 SCTi 100)

Billigste brugtbil til salg                                        40.000 (1,0 SCTi 100)

Gennemsnitspriser                                                84.000 (afrundet)

Antal dieselbiler til salg                                        56

Antal benzinbiler til salg                                       276

Liggetider:                                                              56 dage

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS