Privatleasing: Kia EV3 til kun 1.495 kr. om måneden
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
TEKST Morten Bek FOTO PR
Citroën er, mere eller mindre officielt, blevet udnævnt til at være et discount-bilmærke i den store Stellantis-koncern. Discount på den gode måde, hvor bilerne leverer no nonsense og høj værdi for få penge. Det er en taktik, der i høj grad er udtænkt for at imødegå billige kinesiske elbiler.
Men tingene udvikler sig hurtigere, end Citroën kan nå at være med – i hvert fald når man kigger på det danske marked. Det er nemlig ikke kun kinesiske elbiler, der gør sig til til lave priser, men også flere og flere europæiske, japanske og koreanske elbiler.
Den lille Ë-C3 så ud som et rigtig godt tilbud, da sløret blev løftet for priserne, der starter på 179.990 kr. I dag virker den dyr. Når Citroën nu skal introducere den faceliftede Ë-C4, så er det til priser, som for et år eller to siden ville have været mere end fine. Som tingene ser ud i dag, så er Ë-C4 bare for dyr.
Den faceliftede Ë-C4 har fået en helt ny front med et design, der i hvert fald skiller sig ud. Den er også blevet skåret til i den anden ende, og interiøret er opgraderet med nye sæder og en større digital instrumentering – nu med 7″ skærm mod de tidligere 5″.
Forhandlerne stiller med to udgaver: You med den “gamle” drivlinje med 136 hestekræfter, batteri på 50 kWh og en rækkevidde på op til 354 kilometer til 244.990 kr. – og VTR Sport med 156 hestekræfter, 54 kWh og rækkevidde op til 414 kilometer til 274.990 kr.
Umiddelbart ikke høje priser, men konkurrenterne i klassen er hårde, og man får mere rækkevidde og mere udstyr i andre kompakte elbiler. I basisudgaven til 244.990 kr. er Ë-C4 en meget skrabet bil, som ikke kommer med det, man med rimelighed kan forvente.
Man kan selvfølgelig glæde sig over LED-forlygter, varmepumpe, automatisk klima med to zoner, infotainment med 10″ touchscreen og… ikke så meget andet. Alufælge, trådløs opkobling til Apple CarPlay/Android Auto, regnsensor, adaptiv fartpilot og bakkamera er fraværende.
Den anden mulighed for en opdateret Ë-C4 er så VTR Sport-udgaven, hvor der opgraderes over hele linjen med flere kræfter, mere rækkevidde og langt mere udstyr. Med et prisskilt på 274.990 kr. er Ë-C4 med i en prisklasse, hvor rigtig meget lader sig gøre hos Renault, Kia, Hyundai og flere andre; prisen er kun 15.000 kr. fra den faceliftede Hyundai Ioniq 5.
Ë-C4 VTR Sport har stadig kun 156 hestekræfter, og selv med det “store” af to mulige batterier er rækkevidden kun 414 kilometer. Der er bedre styr på udstyrsniveauet end i basismodellen – 18″ alufælge, adaptiv fartpilot, nye Advanced Comfort-sæder, bakkamera, trådløs opkobling til Apple CarPlay/Android Auto og regnsensor – så skal det være en fabriksny Ë-C4, bør det være den model.
LÆS OGSÅ | Duel: Citroën Ë-C3 og Hyundai Inster er blandt de billigste nye elbiler, men der er store forskelle
Den faceliftede Ë-C4 burde starte på 199.990 kr., og selv med hele molevitten af udstyr og den længste rækkevidde skulle den ikke koste mere end 230.000 kr. Det ville samtidig kræve et oplagt prisfald på den mindre Ë-C3, men indtil videre tyder intet på, at det kommer til at ske.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Bedst som Mazda mangler elbiler i modelprogrammet, lancerer de en… enorm syvpersoners SUV som plug-in hybrid? Det er ikke så skævt, som det lyder, da ny Mazda CX-80 giver både luksus og plads til syv personer.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.