juni 27, 2023

Fuld farve på Fiat: Stopper produktionen af grå biler

Fiat har stoppet produktionen af biler med grå lakering. Italienerne vil vise Italiens livlige farver – og det er åbenbart aldrig gråvejr i Støvlelandet.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Det er som i en verden, hvor negative tanker og dårlige dage ikke findes. Fiat lader som om, grå slet ikke findes som lak til nye biler, selv om grå er den foretrukne farve for en meget stor del af bilkøberne: Fra den 26. juni producerer Fiat ikke længere biler i grå.

Hvorfor fjerne muligheden for grå fra farvepaletten? Fordi Fiat vil være det glade og muntre mærke, og grå passer lige så godt ind i det som en kat i en hundekennel.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Denne Fiat Uno Turbo er til dig, der virkelig mener det

Det nye brand image, mærkets nye slogan eller kendetegn, “Italy. The land of colors. Fiat. The brand of colors” (Italien. Farvernes land. Fiat. Farvernes (bil-)mærke”.

Den nye 600e – dyppet i orange

Italien er farverig, og Fiat skal være mere farverig. Fremover skal der være fokus på farver, som hylder havet i Italien, solen i Italien, jorden i Italien og himlen i Italien. Fiat har åbenbart glemt, at der kan være rigtig tunge gråvejrsdage i Milano. Den slags negativitet er der ikke plads til.

I lande hvor Fiat sælger sit fulde modelprogram med 500X, Panda, Tipo og de små 500-modeller, kan det måske afholde nogle kunder fra at købe. I Danmark sælger Fiat kun den gamle 500 og elbilen 500e, og at dømme efter bilerne på gaden, køber danskerne allerede kun få Fiat 500 og 500e i grå. Ramaskriget over at lakeringen Mineral Gray forsvinder bliver nok meget lille.

LÆS OGSÅ | Første tur/video: Jeeps Avenger er stor charme i en lille pakke

Den orange-dyppede bil på det ene billede, hvor Fiat-bossen Olivier Francois giver thumbs up, er i øvrigt ingen 500X, som man i skyndingen kunne tro. Det er i stedet den helt nye elbil 600e, der er en mini-crossover på samme teknik som Jeep Avenger og Peugeot E-2008. Den præsenteres i endelig form den 4. juli. Men under ingen omstændigheder bliver det gråvejr i Italien den dag.


Brugte Fiat 500e til salg på Bilbasen

Se flere brugte Fiat 500e på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Opdateret Toyota Yaris Cross fra 269.990 kr.

Yaris Cross har ikke fået et egentligt facelift, men en mindre opdatering med nyt infotainmentsystem og mulighed for en stærkere hybrid med 130 hk. Basismodellen Essential er udgået, men laveste pris er alligevel holdt nede.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS