februar 27, 2014

Grøn bliver den nye moderigtige bilfarve

 

Hvid er i den grad rykket op på listerne over farvevalg på nye biler. Den er med 20 pct. lige efter sort og grå, der med henholdsvis 29,7 og 24,1 på nye biler i 2013. Men der er et skred på vej i farverne.

For eksempel har Politiken skrevet en fin artikel om emnet. Pangfarver på biler sælger igen. http://politiken.dk/forbrugogliv/biler/ECE2214330/pangfarver-paa-biler-saelger-igen/. Her er konklusionen, at de små gerne må have farver, men også at større biler som Mazda 3 kan sælges i for eksempel metalrød.

Hvis man tager kikkerten for øjet og skuer mod fremtiden, så er der dog især en farve, der dukker op i horisonten, og det er grøn.

Det mener i hvert fald Mark Gutjahr, designchef og trendforsker hos BASF Coatings, der laver billakker til bilindustrien og til eftermarkedet:

– Efter to årtier med meget lidt farve på bilerne, vinder farverne frem igen. Rød og blå bliver mere og mere populært, men højdespringeren bliver grøn, der har været stort set fraværende i mange år.

Mark Gutjahr, er i en virksomhed, der udvikler lakker i samarbejde med fabrikkerne, så han ved, hvad han taler om. Hans afdeling forudså også den hvide bølge, der ifølge ham var et udslag af, at teknologi skiftede karakter fra at være drevet af specifikationer, til at være drevet af funktionalitet og design – i høj grad skubbet frem af Apple.

Den grønne bølge starter om tre til fire år, og den er drevet af værdibegreberne ligefremhed, ansvarlighed og individualitet, ligesom den grønne farve forbindes med harmoni og balance. Det lyder måske lidt langhåret, men det vigtige for os forbrugere er at vide, at det bliver varme og naturlige grønne nuancer, ikke giftig-grønne, så køb ikke dem for at være moderne. Den grønne farve kan også kan være næsten skjult i en mørk lak. Hold øje med de grønne biler, for de kommer.

På brugtmarkedet er tingene, som de plejer at være, sølv og sort er det mest populære, og de hvide biler har endnu ikke holdt sit indtog for alvor.

– Danske bilkøbere har altid tænkt meget på gensalgsværdien, så de ønsker ikke at tage chancer med farven. Ualmindelige farver kan koste mere i afskrivning, når bilen skal sælges igen, siger Jan Lang, der er Markedsanalytiker hos BilBasen.

Så hvid er hot på nye biler lige nu. Grøn bliver det nye. Men skal du være sikker på en god gensalgspris for en større bil – så gå efter sortmetal.

Farver på nye biler 2013

Grå:               29,7 pct.
Sort:              24,1 pct.
Hvid:             20,5 pct.
Rød:              7,8 pct.
Blå:                6,0 pct.
Brun:             5,5 pct.
Gul:               0,8 pct.
Grøn:            0,7 pct.
Lilla/violet: 0,5 pct.
Orange:        0,1 pct.
Andre:          4,3 pct.

Kilde: De Danske Bilimportører 2013

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Gammel Hyundai lærer nye tricks

Hyundai i30 er et godt eksempel på en benzinbil, som betyder langt mindre, end den gjorde tidligere. Den er senest fornyet i 2016, og nu faceliftes den for anden gang.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS