september 27, 2015

Guide til fastgørelse af nummerplader

Inden 15. november 2015 skal dine nummerplader være skruet fast. Det er ikke nok at lime pladerne fast, som vi før har skrevet om.

Tyveri af nummerplader er hyppig hændelse, og nu skal livet for nummepladetyve gøres sværere. Derfor skal alle nummerplader være skruet fast fra den 15. november. Men du kan lige så godt gøre det nu. Du kan gøre det selv eller få værkstedet til det – FDM gør det fx for 200 kroner for medlemmer og 250 kr. for ikke-medlemmer.

Sådan gør du, hvis du vil gøre det selv:

Du skal bruge en skruetrækker med philips/krydskærv, boremaskine, 5 mm metalbor, en tusch, skruer og hætter -de er speciellavede til dette formål, og kan hentes hos fx FDM eller købes hos bilistbutikker

  1. Først fjerner du nummerpladen fra bilen og den sorte klikramme, som sidder udenom ved hjælp af en skruetrækker. Under nummerpladen er der allerede huller, der netop er beregnet til fastgørelse. Skru klikrammen af, og marker bag på pladen, hvor klikrammen har været monteret – så behøver du ikke bore mere i bilen.
  2. Bor gennem nummerpladen, hvor du har markeret.
  3. Nu sætter du nummerpladen tilbage i klikrammen, skruerne fast i hullerne i nummerpladen og fastgør nummerpladen. Du kan også undlade at montere klikrammen.
  4. Til sidst skal du ifølge loven sætte plastikhætter på skruerne, som har samme farve som nummerpladen. De fås i hvid, blå, gul og sort og kan dermed matche alle slags nummerplader, der findes.

Vidste du i øvrigt, at du kan bruge en bils nummerplade til at tjekke for pant, synsrapporter og kilometertal? Prøv vores nummerpladetjek.

 

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS