oktober 12, 2023

Højt antal udbudte brugte biler presser priserne ned – Hvorfor?

Niveauet af udbudte biler til salg på Bilbasen når samme høje niveau som i efteråret 2021. Hvad får det af betydning for prisen?

AF: Zacharias Lund FOTO: Morten B. Bek/PR

Priserne på de brugte elbiler har det seneste år været nedadgående, og denne tendens fortsætter lidt endnu. Ser man på det overordnede prisindeks for brugte biler, så er bilerne nu i gennemsnit 5% billigere end for otte år siden.

Udbuddet har det seneste år været stigende og krydsede i sidste uge 62.000 brugte biler til salg på Bilbasen og som det er med markedet, så afhænger prisen af både udbud og efterspørgsel. Et højt udbud vil presse priserne nedad, hvilket er tilfældet her.

De mange biler til salg har en positiv effekt på priserne, hvis man ser fra en købers synspunkt, da det store og stigende udbud presser priserne ned, men fortsætter det? Det kan du læse mere om her.

Højeste udbud siden efteråret 2021

Den seneste uge har været bemærkelsesværdig på det danske bilmarked. Udbuddet af brugte biler skød i vejret og nåede over 62.400 biler. Det er det højeste antal siden efteråret 2021. Det er primært benzinbiler, der har set en stigning, idet der i øjeblikket er over 26.000 af dem til salg.

Prismæssigt ligger benzinbilerne lige nu med en gennemsnitspris på 185.000 kr., hvor elbilerne lige nu har en gennemsnitspris på 360.000 kr. Det er dog fortsat elbilerne, der oplever største prisnedsættelser, hvor der dog i sidste uge blev sat et færre antal brugte elbiler ned end forhenværende uge.

Prisrettelser for elbiler:

Det er altså fortsat elbilerne, der bliver sat mest ned i pris, hvor det fortsat er i to prissegmenter at flest elbiler bliver sat ned.

Prisnedsættelserne fordeler sig således i fire prissegmenter:

  • 200.000 – 299.999 kr: 91 rettelser (mod 99 ugen før)
  • 300.000 – 399.999 kr: 125 rettelser (mod 147 ugen før)
  • 400.000 – 499.999 kr: 152 rettelser (mod 179 ugen før)
  • 500.000 – 599.999 kr: 165 rettelser (mod 158 ugen før)

Elbilerne blev i sidste uge i gennemsnit sat ned med 12.378 kr., hvor gennemsnittet i uge 39 var over 3000 kr. højere og lå på hele 15.903 kr.

Prisfald gennem 2023:

Med det øgede udbud er priserne på brugte biler blevet presset ned. Gennem hele 2023 har markedet oplevet et faldende prisniveau. I dag står det generelle prisindeks på 95,8 (med 2015 som referencepunkt), hvilket svarer til prisniveauet fra efteråret 2021.

Prisindekset for elbilerne er dog lavere end nogensinde

Alt dette viser en aktiv uge på bilmarkedet med et øget udbud og tilsvarende prisjusteringer. Forbrugerne kan forvente fortsatte prisændringer i takt med markedsudviklingen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Opdateret Toyota Yaris Cross fra 269.990 kr.

Yaris Cross har ikke fået et egentligt facelift, men en mindre opdatering med nyt infotainmentsystem og mulighed for en stærkere hybrid med 130 hk. Basismodellen Essential er udgået, men laveste pris er alligevel holdt nede.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS