juli 8, 2015

Honda sætter verdensrekord i langt på literen

En ganske almindelig Honda Civic stationcar med dieselmotor er netop blevet optaget i Guiness World Record. Bedriften? At køre utroligt langt på literen. I alt har bilen tilbagelagt 13.498 kilometer, og i gennemsnit gået 35.46 kilometer per liter diesel svarende til 2,82 liter brugt per 100 kilometer kørt.

Honda sets new GUINNESS WORLD RECORDS™ title for fuel efficiency

Ombord i den japanske Honda var konstant to personer – begge fra Hondas udviklingscenter.

Fergal McGrath, som evar én af de to, udtaler: “Det var hårdt, men vi nød det virkeligt, og dét at sætte en ny verdensrekord har i høj grad været alt det hårde arbejde værd. Dette har været en kæmpe holdindsats, så jeg vil gerne takke alle, der har været involveret, for deres engagement og støtte. Efter at have tilbragt så lang tid bag rattet, er Julian og jeg blot lykkelige over at være tilbage på kontoret et stykke tid!”

Formålet med den lange rejse har fra Hondas side været at påvise Civic Tourer 1,6 i-DTEC’s formåen, når det kommer til brændstoføkonomi. Regler foreskriver, at der intet modificeret må være ved bilen – det skal være en magen til den, som forbrugerne kan købe. Optagelsen i Guiness er derfor med udgangspunkt i den lange rejse på 13.498 gennem 24 EU-lande i en produktionsbil.

Guiness World Record

Faktisk overgår det opnåede resultat på 35,46 km/l Hondas egne forventninger til Civic Tourer 1,6 i-DTEC. Officielt er bilen ifølge EU-målinger opgivet til at kunne gå omkring 26 km/l.

Den officielle titel i Guiness-rekordbogen hedder ‘Laveste Brændstofforbrug – alle 24 sammenhængende EU-lande’ målt i liter pr. 100 km og mil pr. gallon beregnet over hele turen.

For at verificere at bilen vitterligt har krydset ind i samtlige lande, føres der logbog med bl.a. brændstof, kilometertal og GPS-koordinater. Derudover optages der video af turen, og uafhængige vidner bedes underskrive på tro og love, at de har set bilen et givent sted. Og som om det ikke var nok, så er stationcaren også udstyret med en automatisk tracking-enhed, som kortlægger dens færden i digital form.

Ingen af de to kørere i bilen i rekordbedriften var professionelle kørere af nogen art. For at nå målsætningen skulle de to førere i gennemsnit tilbagelægge omkring 600 km dagligt svarende til ca. 7,5 timers daglig kørsel.

Gå på jagt efter en brugt Honda med dieselmotor på BilBasen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Elon Musk: Tesla Roadster kommer i 2025

November 2017. Det var dér, Tesla afslørede den anden generation af Roadster. Nu er vi i marts 2024, og den elektriske sportsvogn er stadig ikke på gaden – men hvis vi skal tro Elon Musk, er ventetiden næsten forbi.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS