oktober 30, 2023

Hongqi barberer 400.000 kr. af prisen

Prisen for den billigste Hongqi E-HS9 falder fra 795.000 til 449.990 kr. Den kinesiske kæmpe-SUV til spotpris kommer stadig med syv sæder og bugnende udstyr.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

“Er det en Rolls-Royce Cullinan, der kører der?” Nej, det er en stor kinesisk SUV på el, der koster en brøkdel af, hvad de fornemme briter tager for deres store SUV. Den kinesiske model hedder E-HS9 og kommer fra Hongqi, og den har været solgt på det danske marked siden foråret.

Cirka 40 E-HS9 kører rundt med danske nummerplader, og en del af dem er købt af private, som har givet mindst 795.000 kr. – og helt op til 1,2 mio. kr. for deres nye elbil. De kunder må tro, der er tale om en fejl, for E-HS9 er lige blevet sat ned med mange, mange tusinde kroner. Basisudgaven Comfort er sat ned med hele 345.000 kr. Omtrent det samme, som det koster at købe en hel Tesla Model 3.

Den dyreste udgave, E-HS9 Exclusive+, er faldet med endnu mere: 400.010 kr., så den nu koster 799.990 kr. Den store Hongqi starter nu på 449.990 kr. og topper altså ved 799.990 kr.

En tidlig julegave til eksisterende kunder

Og hvor efterlader det så kunder, som allerede har købt, betalt og fået leveret deres E-HS9? Et rigtig, rigtig godt sted. De får en tidlig julegave af den helt store slags. De kompenseres 100 procent af K.W. Bruun, som importerer Hongqi – de får med andre ord op til 400.000 kr. ind på bankkontoen med kærlige hilsner fra importøren.

Der er lige nu ingen E-HS9’ere på lager i Danmark. Nye Hongqi-kunder vil kunne få deres biler fra omkring nytår, og de nye priser er med 2024-afgiftsreguleringen indregnet.

E-HS9 sælges i fire varianter i Danmark. Der er hele tre forskellige batteristørrelser og dermed også forskelle i rækkevidden. Basismodellen E-HS9 Comfort med 435 hk har et batteri på 84 kWh og en rækkevidde på 396 kilometer. Mere fornuftigt ser det ud i E-HS9 Premium til 549.990 kr. med 551 hk og batteri på 99 kWh; den har en rækkevidde på 465 kilometer, og det samme gælder E-HS9 Exclusive med samme 551 hk – til 649.990 kr. Topmodellen E-HS9 Exclusive+ har et meget stort batteri på 120 kWh og en rækkevidde på 515 kilometer.

Alle E-HS9-udgaver panoramasoltag, 360 graders kamera, 16″ infotainmentskærm og ditto digital instrumentering. Comfort og Premium har syv sæder og indtræk i kunstlæder og Alcantara, mens Exclusive og Exclusive+ altid har seks sæder og indtræk i læder.

Del artikel:

Brugte biler fra Hongqi til salg på Bilbasen

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS