Kategorier
Forbrugerstof

Husk håndbremsen

Nogle er til Coca-Cola andre til Pepsi. Nogle trækker håndbremsen, andre sætter bilen gear, når de parkerer.

Der er dog noget, der tyder på, at den sidste løsning kan være skidt for motorer med knastkæde, og dem er der flere og flere af.

For lidt tid siden kunne man læse i FDM Motor og på Motorjournalisten.dk, at det kunne smadre motoren, hvis man har bilen i gear, når man skifter hjul, fordi det kan få motoren til at dreje baglæns og få knastkæden til at hoppe en tand over. Når motoren så startes, går den i stykker.

VW bekræftede, at det er sket nogle gange på koncernens biler, når private har skiftet hjul.

Hvis du parkerer i gear, og bilen triller en smule baglæns, så sker nøjagtig det samme. Så et godt råd må være at bruge håndbremsen frem for gearet til at holde bilen bremset. En håndbremse, der bliver brugt, gror heller ikke så let fast, som en der ikke bliver brugt.  Det gælder naturligvis både de elektroniske og de manuelle.

Bruger du parkeringsbremsen eller gearet, når du parkerer?

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.