Kategorier
Forbrugerstof

Huskeliste: Når du afleverer din leasingbil tilbage

Inden din leasingbil skal retur, er der en række ting, du skal være opmærksom på. Du skal eksempelvis booke tid til tilbageleveringen og få en tredjepart til at undersøge bilen, når du afleverer. Se hele huskelisten her.

Af: Bilbasen Blog / d. 18. juni 2021

Når din leasingaftale udløber, er det tid til at returnere bilen til leasingselskabet. Den leasingkontrakt, du har underskrevet med forhandleren, indeholder en række krav til, hvilken stand bilen skal være i, når du returnerer den.

I denne artikel får du en huskeliste til, hvordan du afslutter din leasingaftale på bedste vis.

Huskeliste: Når du afleverer leasingbil tilbage

Inden selve afleveringen af din leasingbil, skal du have styr på en række forhold. Her følger en liste med de vigtigste punkter.

Før du afleverer bilen

  • Book tid hos leasingselskabet: Langt de fleste leasingaftaler slutter ved udgangen af en måned, hvor leasingselskaberne ofte har travlt med at besigtige biler. Derfor skal du sørge for at booke tid til selve tilbageleveringen og gerne en måned før. På den måde undgår du at vælge en dato for tilbageleveringen, som afkorter din tid med bilen. Du skal som regel bruge dit udløbsbrev til at bestille tid. Du modtager udløbsbrevet omkring 45 dage inden leasingaftalen ophører.
  • Nærlæs kontrakten: Dette er selvfølgelig et must. I din leasingkontrakt kan du læse om vilkår for tilbagelevering, og de krav bilen skal leve op til. Det kan næsten helt sikkert betale sig, at du ikke får nogen overraskelser på selve dage for tilbageleveringen.
  • Rengøring: Det er formentlig indskrevet i kontrakten, at kabine og bagagerum skal være rengjort, når du afleverer bilen. Husk at være fjerne affald og alle dine ejendele fra alle bilens opbevaringsrum.
  • Digitale oplysninger: Hvis bilen er udstyret med bluetooth eller anden form for digital hukommelse i sit set-up og navigationsudstyr, skal du slette dine oplysninger.
  • Udstyr og dokumenter: Du kan læse i leasingkontrakten, hvilket udstyr du skal aflevere bilen med. Eksempelvis ekstra nøgler, hjulsæt, servicebog etc. Du skal også aflevere registreringsattesten.

Når leasingbilen skal afleveres

Nu er det tid til at aflevere din leasingbil. Husk følgende punkter:

  • Vask bilen: På vej hen til selve afleveringen er det en god ide at vaske bilen grundigt. Du skal sammen med leasingselskabet gennemgå buler og ridser i lakken, og det er simpelthen enormt besværligt, hvis bilen er beskidt.
  • Uvildig tredjemand: Når du har afleveret din leasingbil, er det en god ide få bilen gennemgået af en uvildig tredjemand, som ikke har nogen forbindelse til leasingselskabet. På den måde kan du være tryg ved, at vedkommende ikke forsøger at finde så mange fejl og mangler som muligt, som du skal betale for. Det skal gerne være en del af din leasingaftale, at gennemgangen foretages af en uvildig og ekstern ekspert. Det kunne eksempelvis være en lokal mekaniker.
  • Du skal være til stede under gennemgangen: Selvom en uvildig tredjemand gennemgår bilen sammen med leasingselskabet, skal du være til stede under gennemgangen. Det er den bedste måde at undgå eventuelle misforståelser på. Det skulle meget gerne være en del af leasingaftalen, at du er til stede under gennemgangen.

Hvis du er bekymret for at sidde tilbage med en stor regning efter leasingaftalens ophør, kan du vælge at tegne en såkaldt tilbageleverings-forsikring. Du skal dog være opmærksom på, at de fleste af denne typer forsikringer er udstyret med en relativt høj selvrisiko, så de fungerer ikke som en decideret garanti mod udgifter, når du returnerer din leasingbil.