Spar op til 110.000 kr. på elektrisk Jeep Avenger
Jeep Avenger blev årets bil i Europa sidste år, og alligevel har danskerne aldrig rigtigt taget den til sig. Det kan et ordentligt prishug måske ændre på.
Af: Bilbasen Blog / d. 18. marts 2021
Måske kender du befordringsfradraget under dets folkelige navn: Kørselsfradraget. Befordring handler nemlig om transport og befordringsfradraget handler således om et skattefradrag du får, for den transport, eller kørsel, du har til og fra arbejde.
Du skal altså have et arbejde for at få kørselsfradrag, men der stilles ikke særlige krav til hvilket arbejde, du har, eller hvordan du kommer på arbejde.
Du er berettiget til kørselsfradrag lige meget om du kører i bil, på cykel, tager bussen eller toget.
Befordringsfradraget er en lille økonomisk håndsrækning til folk, der har langt til arbejdet. På den måde søger samfundet at understøtte bevægeligheden i arbejdsmarkedet og motivere folk til at tage et arbejde, selvom det måske er lidt længere væk end de ønsker.
Befordringsfradraget er et skattefradrag. Du får altså en skattemæssig fordel med befordringsfradraget. Fradraget giver en besparelse på skattebilletten, og det giver dig i sidste ende flere penge i hånden.
Du får ikke befordringsfradraget direkte udbetalt, men hvis du eksempelvis indtaster befordringsfradraget i forbindelse med din årsopgørelse, kan fradraget betyde, du har betalt for meget i skat, og så vil du få den overskydende skat udbetalt.
Som skattefradrag er befordringsfradraget en skattebesparelse, og derfor betaler du ikke skat af befordringsfradraget.
For at gøre det nemt for dig at finde ud af, om du er berettiget til befordringsfradrag, har vi samlet kravene i en overskuelig liste herunder.
– Du skal have et arbejde og modtage løn.
– Du skal have mere end 12 km til og fra arbejde.
– Din transport må ikke være betalt af firmaet.
Befordringsfradraget er bundet op på arbejdsmarkedet og som nævnt, får du det kun, hvis du har et arbejde og modtager løn.
Når du er studerende, modtager du SU, som ikke er en løn, og derfor får du som udgangspunkt ikke befordringsfradrag for transporten til og fra studiet. Som modtager af SU får du imidlertid anden hjælp til transporten, som du kan læse om her.
Er du i lønnet praktik, er du heller ikke berettiget til befordringsfradrag.
Hvis du derimod har et lønnet studiejob, som kræver du kører mere end 12 km hver vej, så er du berettiget til befordringsfradrag.
Har du firmabil, er det arbejdsgiveren, der betaler for bilen, og derfor får du ikke befordringsfradrag for kørsel i firmabil.
Du har stadig en udgift til bilen idet, du betaler skat af bilen, men den skat er ens uanset om du kører 100 eller 100.000 km.
Befordringsfradraget størrelse er afhængig af hvor langt du kører til og fra arbejde, og derfor er det ikke ét fast beløb, du får. I stedet bliver befordringsfradraget beregnet ud fra dine individuelle oplysninger.
LÆS OGSÅ | Befordringsfradrag – Hvordan beregner man det?
Beregningen af dit befordringsfradrag tager udgangspunkt i, hvor mange kilometer du kører til og fra arbejde samt hvor mange dage i indkomståret, du har taget turen.
Da fradraget er møntet på lange ture, får du ikke fradrag for de første 24 kilometer pr. dag, og du skal derfor have længere end 12 km på arbejde, før du behøver bekymre dig om befordringsfradraget.
Du får et beløb pr. kilometer ud over de første 24, og op til 120 km lyder beløbet på 1,90 kr. for indkomståret 2021.
Hvis du samlet kører mere end 120 km pr. dag, får du 0,95 kr. for kilometerne over 120.
Hvis du samlet kører mere end 24 km til og fra arbejde, kan du indberette dit befordringsfradrag til Skat på enten din forskudsopgørelse eller i forbindelse med din årsopgørelse.
Forskudsopgørelsen er klar i løbet af november måned, mens årsopgørelsen kommer i løbet af foråret. Du kan dog logge ind på Skats hjemmeside og indberette befordringsfradraget allerede efter nytår.
Du skal regne ud, hvor mange fradragsberettigede kilometer, du har kørt i løbet af hele indkomståret og gange det med fradragsbeløbet for at finde dit samlede befordringsfradrag.
Når du har indberettet fradraget til skat, sørger de for at regne det med i din skatteopgørelse og udbetale eventuel overskydende skat.
Da der er tale om et fradrag, får du ikke det fulde beløb udbetalt. I stedet bliver det trukket fra i skat, og du får således en besparelse på skatten ved at indberette befordringsfradraget.
Ifølge Skat er den reelle værdi af befordringsfradraget omkring 26%, hvilket betyder, at hvis du indberetter et fradrag på 1.000 kr. får du en besparelse på 260 kr. i skat.
Jeep Avenger blev årets bil i Europa sidste år, og alligevel har danskerne aldrig rigtigt taget den til sig. Det kan et ordentligt prishug måske ændre på.
Den kompakte elbil Kia EV3 overgik otte andre elbiler i finalen til Årets Bil i Danmark 2025. Den koreanske elbil roses for lave priser, god rækkevidde og sit design.
Så elegant og dynamisk den ser ud, den nye Audi Q5 Sportback. Men desværre er den fine Audi dømt til en tilværelse i skyggen i Danmark.
Den kompakte crossover er knap til at kende med sit nye friske fjæs, og indvendigt gør Google underværker for funktionaliteten. Vi kører 2024-udgaven af Renault Captur.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2024 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.