Første kig på elbilerne Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Af: Bilbasen Blog / d. 14. juni 2021
Flere og flere danskere køber og sælger biler uden mellemmand. Når det drejer sig om handel af biler, er ét dokument vigtigere end alle de andre: Slutsedlen.
I denne artikel kan du blive klogere på, hvad en slutseddel er, og hvad du skal være opmærksom på, når du selv skal udforme en slutseddel.
Når du handler bil, campingvogn eller motorcykel, skal der altid udarbejdes en slutseddel mellem køber og sælger. Slutsedlen er en slags købsaftale.
Formålet med en slutseddel er at nedskrive alle de aftaler, som bilhandlen består af. Det kan eksempelvis være, at bilen skal til kontrol hos en bestemt mekaniker eller gennemgå et bestemt antal servicetjek i løbet af de to første år efter handlen. Her skal det fremgå af slutsedlen, hvem der betaler for hvad, og hvordan I håndterer jeres forpligtelser rent praktisk. Jo mere udførlig slutsedlen er, desto bedre.
Som køber skal du stille krav til, at alle de oplysninger, sælger har om bilen, fremgår af slutsedlen. Det kan eksempelvis være skader og hvilke serviceeftersyn, bilen har været til. Større reparationer er også et must på slutsedlen. Er der restgæld i bilen, skal det fremgå af slutsedlen. For en sikkerheds skyld kan du selv undersøge restgælden ved Tinglysningsretten, du skal blot oplyse bilens stelnummer.
Når begge parter har sat deres underskrift på dokumentet, er slutsedlen bindende. Når du har sat din underskrift på slutsedlen, kan du i udgangspunktet ikke komme ud af bilkøbet. Derfor skal du være særdeles grundig med at udarbejde slutsedlen korrekt, og det anbefales, at du får en kompetent tredjepart til at kigge slutsedlen igennem, inden du sætter din underskrift på.
Eftersom slutsedlen er bindende, kan du med fordel få en garanti skrevet ind i slutsedlen. Det anbefales, at garantien på en brugt bil skal være minimum seks måneder. Du har intet krav på en garanti, når du køber en brugt bil, og derfor skal garantien fremgå af slutsedlen.
Inden du underskriver slutsedlen, skal du have mulighed for at gennemgå bilens originale registreringsattest. Hvis du køber bilen fra en person, som ikke er den registrerede ejer, skal sælger indhente en fuldmagt fra den registrerede ejer.
Din huskeliste til slutsedlen:
Kunne du tænke dig flere gode råd til, hvordan du kommer godt i mål med at købe en brugt bil? Læs Bilbasens guide “4 trin til et trygt bilkøb”.
Det er to store og fuldelektriske nyheder, som Toyota løfter sløret for i København. Vi ser nærmere på Toyota Urban Cruiser og Toyota C-HR+.
Nissan skruer op for charmen og tilbyder 36 måneders privatleasing med elbilen Ariya til kun 2.765 kr. om måneden. Det giver sammenlagt under 115.000 kr., hvis man kan nøjes med 10.000 km årligt.
Første kvartal af 2025 er gået, og i de tre måneder har VW ID.4 været den mest indregistrerede nye bil i Danmark. Tesla Model Y er stadig med i toppen, men det er VW ID. Buzz overraskende nok også.
Trump, told og tariffer. Tre ord, der efterhånden går hånd i hånd. Nu kan ordet ‘statsstøtte’ knyttes til trekløveret, da Trump vil booste salget af Tesla-modeller i Europa.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.