juni 21, 2023

Hvilke skader skal jeg udbedre for at få den bedste pris?

Hvornår kan det betale sig at forbedre bilen til et kommende salg? Det kan du få svaret på her. 

Af: Bilbasen Blog

I dette blogindlæg kan du læse om:

  • Hvordan du gør din bil klar til et salg
  • Hvilke forbedringer der kan betale sig 
  • Hvornår det ikke kan betale sig at lave forbedringer 

Når du vil sælge din bil, er det altid en overvejelse, hvordan du kan maksimere prisen. En af de mest effektive metoder er selvfølgelig at få udført reparationer og forbedringer på bilen inden salget, men det skal også kunne betale sig. Hvis du investerer 5.000 kroner i en reparation, vil du have den samme værdi tilbage igen ved salget. Og gerne flerfoldigt!

I denne artikel ser vi nærmere på de reparationer, det kan betale sig at få udført på sin bil inden et salg, og hvordan du generelt gør din bil klar til at ramme brugtbilsmarkedet. 

LÆS OGSÅ | Kan det betale sig at udbedre skader, når jeg skal sælge min gamle bil?

Reparationer, der kan betale sig 

Lad det være sagt med det samme: Reparationer som en prismæssig løftestang kan godt være risky business. Der er nemlig ingen garanti for, at du kan finde den køber, som vil honorere din investering i det omfang, du havde håbet på.

Derfor skal du som hovedregel ikke investere i store reparationer, når det er med en højere salgspris for øje.

Har bilen brug for en større reparation – hvis den eksempelvis har et problem med motoren eller andet af mekanisk karakter – er det som regel en mere sikker fremgangsmåde at indgå en fair aftale med køber, hvor udsigten til en større udgift til reparationer er indregnet i prisen.

De reparationer og forbedringer, du investerer i for prisens skyld, skal derfor i højere grad være ‘kosmetiske’. Det skal være den slags investeringer, som viser, at bilen er velholdt, når den triller ind på brugtbilsmarkedet, men uden at koste en mindre formue. Det kan eksempelvis være:

(Priserne er estimater. Du kan opleve store variationer hos din lokale mekaniker eller serviceværksted) 

  • Lakering af mindre ridser og buler: Prisen varierer afhængigt af omfanget af skaden og bilens størrelse. For mindre kosmetiske reparationer kan prisen ligge mellem 1.500 kr. og 5.000 kr.
  • Udskiftning af ødelagte pærer og lygteopdatering: Omkostningerne ved udskiftning af pærer er relativt lave og kan variere mellem 50 kr. og 300 kr. Hvis du ønsker at opgradere til moderne LED-lygter, kan prisen starte fra cirka 2.500 kr. og gå op til 8.000 kr. eller mere, afhængigt af bilens model og kompleksitet.
  • Reparation af aircondition: Omkostningerne ved reparation af aircondition-systemet kan variere betydeligt afhængigt af problemet. Mindre reparationer kan koste mellem 1.500 kr. og 5.000 kr., mens større reparationer kan løbe op i 8.000 kr. eller mere.
  • Bremseopdateringer og vedligeholdelse: Udskiftning af bremseklodser og skiver kan normalt koste mellem 1.500 kr. og 4.000 kr. Omkostningerne kan dog variere afhængigt af bilens mærke og model.
  • Professionel indvendig rengøring: Prisen for en professionel indvendig rengøring kan variere afhængigt af bilens størrelse og dens aktuelle tilstand. Generelt kan priserne ligge mellem 800 kr. og 2.500 kr.

Reparationer, der ikke betaler sig

Der er selvfølgelig også en lang række forbedringer på din bil, som det umiddelbart ikke kan anbefales at kaste sig ud i inden et salg. 

Igen er priserne omtrentlige og kan variere afhængigt af bilens mærke, model, reparationens specifikationer og det valgte værksted.


Det kan eksempelvis være: 

  • Omfattende motorreparationer: Omkostningerne ved omfattende motorreparationer kan variere betydeligt afhængigt af omfanget af skaderne og bilens specifikke motor. Generelt kan priserne for motorreparationer starte fra cirka 10.000 kr. og gå op til 50.000 kr. eller mere.
  • Transmissionsskift: Udskiftning af en transmissionsenhed kan være en dyr reparation. Priserne varierer afhængigt af bilens mærke, model og transmissionskompleksitet. Generelt kan priserne for transmissionsudskiftning starte fra cirka 15.000 kr. og gå op til 40.000 kr. eller mere.
  • Større karosserireparationer: Priserne for større karosserireparationer kan variere betydeligt afhængigt af skadens omfang og bilens model. Generelt kan priserne for udskiftning af paneler og omfattende lakeringsarbejde starte fra cirka 5.000 kr. og gå op til 30.000 kr. eller mere.
  • Omfattende elektroniske eller elektriske problemer: Priserne for fejlfinding og reparation af komplekse elektroniske eller elektriske problemer kan være høje. Afhængigt af problemet og bilens specifikationer kan priserne starte fra cirka 3.000 kr. og gå op til 20.000 kr. eller mere.
  • Generel opgradering eller renovering: Priserne for generel opgradering eller renovering af bilen varierer afhængigt af de specifikke opgraderinger og bilens model. Generelt kan priserne starte fra cirka 5.000 kr. og gå op til 20.000 kr. eller mere, afhængigt af omfanget af arbejdet.

Hvad kan du få for din bil?

En vurdering af, hvad der kan og ikke kan betale sig at få repareret, afhænger selvfølgelig også af, hvilken bil du er i gang med at sælge. 

LÆS OGSÅ | Hvornår skal jeg skrotte min bil? 

Jo ældre og mere slidt bilen er, desto lavere vil salgsprisen som regel være. Derfor er det endnu mere risikabelt at begive sig ud i de store reparationer og forbedringer. 

Tjek Bilbasen og se, hvad andre modeller magen til din er til salg for. Det vil give dig en god ide om, hvilke forbedringer og reparationer, det kan betale sig at investere i.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS